Binlerce kilometre uzakta olsalar da, gönülleri hep Nurhak’ta oldu.

Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan Nurhaklı gençler birlikte hareket etmek adına kurdukları ‘Nur Slolidarity’ ( Nurhak Dayanışma) derneği çatısı altında ilk faaliyet olarak Nurhaklı ihtiyaç sahibi öğrenciler için yardım topladılar.

Gurbetçi iş adamlarından elde edilen yardımlar, Kadir Bülbül, Hasan Bülbül, Esen Akkuş ve Emine Akkuş’tan oluşan gönüllü gençler ile Nurhak’a ulaştırıldı. Binlerce kilometre yol kat eden gönüllü gençler, Nurhak ilçesinde ki ihtiyaç sahibi 200 öğrenciye kırtasiye, kışlık mont ve ayakkabı yardımında bulundular.

Gönüllü gençler adına açıklama yapan Kadir Bülbül; “ Avrupa’da yaşasak ta gönlümüz hep Nurhak’ta. Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan Nurhaklı gençler adına gönüllü olarak buraya geldik. Avrupa’da yaşayan gurbetçi iş adamlarımızdan temin ettiğimiz maddi yardımlar ile Nurhak’tan kırtasiye ve giyim kuşam malzemesi aldık. Hiçbir ayrım yapmaksızın belirlediğimiz ihtiyaç sahibi 200 öğrenciye yardım malzemesi dağıtacağız. Malzemeleri yardımsever bir vatandaşımızdan temin ettiğimiz kamyonet ile kendimiz dağıtıyoruz. Öğrencilerin rencide edilmemesine de özen gösteriyoruz. Resim çekmiyoruz. Video çekmiyoruz. Amacımız sadece ihtiyaç sahibi öğrencilerimize eğitim desteği sağlamaktır. Nurhaklılar olarak eğitime çok önem veriyoruz ” diye konuştu.