Hakkâri’nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine PKK’lı Teröristler tarafından gerçekleştirilen füze saldırısında vücudun çeşitli yerlerinden yaralanan Sözleşmeli Er Kasım Uzun, uçakla Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Ekinözü Kaymakamı Fatih Sayar, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, İlçe Garnizon Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Balcı, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Pekmez ile birlikte Maarif Mahallesinde ikamet eden Sözleşmeli Piyade Er. Kasım Uzun’un ailesini ziyaret ederek, baba Ümmet Uzun ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, Hakkâri’deki doktorlarından durumu hakkında bilgi alarak aileye iletiler.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen , " Hakkâri Çukurca'da terör saldırısı sonucu şehitlerimiz ve yaralı Mehmetçiklerimiz var yaralı askerlerimizden birisinin Ekinözülü Hemşerimiz Sözleşmeli Er Kasım Uzun’un olduğu haberini aldık hemen İlçe Ekinözü Kaymakamımız Fatih Sayar, İlçe Garnizon Komutanımız Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Balcı, İlçe Emniyet Amirimiz Mehmet Pekmez ile askerimizin baba ocağını ziyaret ettik ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Kuva-i Milliye ruhuyla Ekinözü Belediyesi olarak vatanımız için her zaman kahraman Türk Ordusu'nun yanındayız. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, Gazilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum Biz vatanı en kutsal sayan bir geleneğin evlatlarıyız. Bu sebepledir ki bu devletin çatısı altında ki bir karış toprağımızı bile feda etmeyeceğiz. Milletimiz sağduyuludur bu sağduyu ile yaşanan badireli günler inanıyorum ki en kısa sürede sona erecektir.

“Milletimizin başı sağ olsun” diye devam eden Başkan Çeleğen ‘’ Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevdiklerine ve yüce milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum.” Ülkemizin geleceğini karartmak isteyen eli kanlı terör örgütü karşısında Türk milletinin dimdik ayakta durmaya devam edeceğini vurgulayan Başkan Çeleğen , “Tüm dünya bilsin ki bu ülke için gerektiğinde canımızı seve seve vermeye hazırız. Son çırpınışlarını sergileyen kalleş terör örgütüne gereken cevap en sert şekilde verilip, şehitlerimizin hesabı sorulacaktır. Bu vesileyle aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, bizlere emaneti olan ailelerine başsağlığı diliyorum’’ dedi.