Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen , Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri programının konuğu oldu.

Okul Müdürü Mehmet Kebeli yaptığı açıklamada, programa katılımlarından dolayı Belediye Başkanı Nursi Çeleğen’e teşekkür ederek, “Millete memlekete hizmeti ibadet sayarak, aşkla hizmet eden, İmam Hatip Lisesi’nde okuyan siz gençlerimize İmam Hatipli olmanın ayrıcalıklarını bizimle paylaşacak olan Kıymetli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim Önceliğimizdir

Öğrencilerin yoğun sevgisiyle karşılanan Başkan Çeleğen ise yaptığı konuşmada, “Bugün, bu okulun kapısından girdiğimde duyduğum heyecanı hiçbir yerde hissetmediğimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bu kapıdan girdiğimde öğrencilik yıllarıma döndüm. Bizim o gün sahip olduğumuz imkanlar, sizin bugün sahip olduklarınızla kıyaslanamaz. Biz bir sınıfta 40 küsur kişi eğitim alırdık, geç kalan dersi ayakta dinlerdi. O günün şartlarıyla bugünün olanakları çok farklı. Sizler bizlerden çok daha şanslısınız, inanıyorum ki bu sıralardan Türkiye’yi idare edecek, Türkiye’yi yönetecek, bu ülkeyi en üst düzeyde temsil edecek birçok öğrenci çıkacaktır” dedi.

İnsana değer veren ve hayatı kolaylaştıran yatırımları ile ön plana çıkan Ekinözü Belediyesi’nin eğitim alanında yaptırdığı sayısız yatırım ile Eğitimin ve Eğitimcinin Dostu olduğunu hatırlatan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen Çocuklara birey olarak toplumda görev almayı ve paylaşmayı öğretiyoruz. Spora ve sporculara önem veriyoruz. Birçok açık alan spor merkezinde ücretsiz hizmet veriyoruz. Yerel yönetimler olarak ' beşikten mezara' kadar geniş bir hizmet çeşidimiz vardır. Evde akan su, cadde ve sokakların temizlenmesi, çöplerin toplanılması, dar gelirli ailelere, yaşlılara yardım ile cadde ve sokakların açılması, parkların yapılması ve bakımı, spor merkezleri ve salonları, kültürel ve eğitimsel hizmetler gibi çok geniş bir hizmet ağımız vardır. Ekinözülü hemşerilerimizin huzur ve refahını sağlamak, Ekinözülü olmanın farkını yaşatmak için ne gerekiyorsa o işi sahipleniyor 'her işe bizim işimiz' anlayışı ile güler yüzlü ekibimizle sizlere hizmet etmenin keyfini yaşıyoruz.' dedi.

“İyi İnsan Olmak Hepimizin Asli Vazifesidir”

İnsanın kendisini sadece akademik alanda geliştirmemesi gerektiğine vurgu yapan Çeleğen, öğrencilere şu tavsiyeleri verdi: “Şu anda sizler sınavlarınıza odaklanmışsınız. Akademik başarı mutlak olarak gerekli fakat bir insan kendini sosyal olarak geliştirmemişse, akademik başarının da hiçbir manası yoktur. Şu anda sizlerin hayalleri, idealleri var, olması da lazım, büyük hedefler koymak lazım ama bu hedeflere koşarken, insani değerleri hiçbir zaman unutmamamız lazım. Akademik olarak hepimizin kendine göre bir kapasitesi var. Kimi matematikte iyidir, kimi fizikte iyidir, kimisi ise İngilizcede iyidir. Ama onun ötesinde iyi insan olmak hepimizin asli vazifesidir. Olmazsa olmazımızdır. Akademik çalışmaların yanında eğer iyi birey olursak, önümüz her zaman açıktır. Allah’ın izniyle ummadığınız yerden ummadık kapılar açılacaktır.

Sizler yarın ebeveyn olarak en önemlisi sizden sonraki nesli işleyeceksiniz, hepiniz birer eğitmensiniz. En baştaki eğitmen anne babadır. Önce kendimizi, evlatlarımızı eğitecek hale getirme zorunluluğumuz var. Hayatta işlemesi en zor olan şey ve bunları işleyip o noktaya getirebilmek birey olarak bizim elimizde. Bunun için çok çalışmamız ve çok okumamız gerekiyor. Okullarınızda İşin aslı ve manevi değerleriyle ilgili ebedi hayata yönelik olarak bilgilerle donatılıyorsunuz. Buda sizin için çok büyük bir avantaj. İşin o boyutundan bakarak, yarın nitelikli bireyler, nitelikli şahıslar olarak en önemlisi olarak bizden sonraki nesilleri işleyebilmektir.”

Başkan Çeleğen’in Okullara yapmış olduğu hizmetlerden dolayı, İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili Cebrail Taşdemir tarafından plaket takdim edildi.