Yapımı devam eden Kuzey Çevre Yolu’na yapılacak bağlantılarla, şehir içerisindeki trafik yoğunluğunu azaltmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Erkoç 55 metrelik bulvarın aynı zamanda Dulkadiroğlu İlçesinin de gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

DULKADİROĞLU İLÇEMİZİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Yapımı devam eden ve yaklaşık 1 ay sonra hizmete açılması planlanan 55 metrelik bulvara ilişkin bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Şu anda havalimanı kavşağındayız. Burada yeni bir bulvar yaptık hamdolsun. İnşallah kısa sürede asfaltlama çalışmaları da tamamlanacak. Burası çok önemli Kahramanmaraş’ımız için. Özellikle de Dulkadiroğlu İlçemiz için çok önemli. Dulkadiroğlu İlçemizin Gaziantep istikameti tarafından girişi sanayi sitemizin oradan sağlanıyor ama çok yoğun bir trafik var.

Burada yapmakta olduğumuz 55 metrelik bulvarımız tamamlandığında bu yoğunluk azalacak. Bu bulvarımız Dulkadiroğlu İlçemize yeni bir çehre kazandıracak. Burası Dulkadiroğlu İlçemizi şehircilik açısından daha da güçlü hale getirerek gelişimini sağlayacak. Biliyorsunuz Dulkadiroğlu ve Onikişubat İlçelerimizde atrium nizamları da değiştirmiştik. Özellikle de Yahya Kemal ve Kanuni Mahallesi’nden başlamak üzere Şeyhadil Mezarlığına doğru güneydeki mahallelerimizdeki konutların imar düzeni değişti. Bu bulvarın hizmete girmesi ile Kuzey Çevre Yolu bağlantısı da sağlandığında Doğu ile Batıyı birleştirmiş oldu. Dulkadiroğlu ilçemiz de bu dört bir yandan çevirdiğimiz yollarla gelişmekte.

En önemlisi de havalimanı kavşağındaki bu giriş Gaziantep-Kayseri güzergahı üzerindeki köprüde sıkışmalar olmaktaydı. İnşallah bir aya kadar burayı trafiğe açtığımızda araçların bir kısmı bu güzergahı kullanacağı için o yoğunluk hafifleyecek. İnsanlarımız çok kolay bir şekilde yolunu uzatmadan Dulkadiroğlu İlçemize ulaşmış olacak. İnşallah Kuzey Çevre Yolu bağlantısı da sağlandığında burası şehrin tümüne hizmet eden bir giriş olmuş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyoruz ve Dulkadiroğlu İlçemizi hızla güçlendirmeye devam ediyoruz” dedi.

YEDİKUYULAR KAYAK MERKEZİ’NE DE ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

Yapımı devam eden 55 metrelik bulvarın aynı zamanda, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi haline gelen Yedikuyular Kayak Merkezi’ne de ulaşımı kolaylaştıracağını ifade eden Başkan Erkoç: “Burası aynı zamanda Türiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Yedikuyular Kayak Merkezi’ne de ulaşımı sağlayan bağlantı yolu olacak. Buradan giriş yapıldığı zaman Yeşiltepe (Büğlek) Mahallesi’nden Kayak Merkezi’ne geçilmiş olacak. Dulkadiroğlu Külliyesi’nin olduğu yerden yukarı doğru çıkıldığında burası Dulkadiroğlu bölgesinin trafiğini önemli ölçüde rahatlatmış olacak ve aynı zamanda da gelişimine katkıda bulunacak bir bulvar. Yeni yaptığımız Kuzey Çevre Yoluna olan bağlantılarını da tamamladığımız takdirde Kahramanmaraş Trafiği genelde çok rahatlamış olacak” diye konuştu.