Beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş, KASKİ Genel Müdürü Ahmet Kavak, Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Yıldız, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Fatih Bülbül ile Tarihi Maraş Çarşısını gezen Başkan Güngör, esnafa hayırlı işler diledi, vatandaşlarla da sohbet etti.

Gezide Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un kenti ziyaretindeki müjdesinde verdiği cephe iyileştirme çalışması ile ilgili bilgileri paylaşan Başkan Hayrettin Güngör, Çalışmaların bölgeye değer katacağını belirtti.

Mümkün olan Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmeye özen gösteren başkan Güngör, kapalı çarşıda bir vatandaşla yaptığı sohbette Kahramanmaraş’ın tarihi çok eskilere dayanan Trabzon ili ile ilgili kardeşlik bağlarına yönelik anıları esprili bir dille anması bazı çevreler tarafından yanlış mecralara çekilmeye çalışıldı

Bu üzücü tartışmalara binaen Konuyla ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi şu ifadelere yer verdi:

Çarşı ziyaretimiz sırasında karşılaşmış olduğumuz şehrimizde mukim Trabzonlu bir hanım kardeşimizle “şaka ve espri” mahiyetli ifademiz çarpıtılarak amacı dışında aktarılmıştır. Tarihten ve saçaklızadelerden bu yana Trabzon ve Kahramanmaraş kardeşliğini espriyle ifade etme amacıyla sarf edilen sözlerimin maksadı dışında bir anlam yüklenerek sosyal medyada paylaşılmasından dolayı son derece üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Hiçbir art niyet ve ima taşımayan, kastı aştığı anlaşılan bu diyaloglardan dolayı başta hanım kardeşimiz olmak üzere bütün Trabzonlu kardeşlerimden özür ve helallik diliyorum.