Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Emniyet teşkilatının Türkiye'de huzur ve güven ortamının sağlanmasında hayati önemi olan kurumlardan birisi olduğunu ifade eden Başkan Güven, "Türk Polisi bu köklü yapısıyla milletin asayişini, huzurunu temin, mal, can ve namus güvenliğini sağlamak, hak ve özgürlükleri korumak için fedakârca faaliyet gösteren, bu gayret ve fedakârlığıyla da milletin gözdesi haline gelmiş bir teşkilattır. Bugün Türk Polis Teşkilatımız 173 yaşındadır.

Geçen bu sürede Polis teşkilatımız gittikçe güçlenmiş, teknolojik alt yapıya sahip bir konuma gelmiş, modern bir polis teşkilatı konumundadır. "Bayrak için, Devlet İçin, Vatan İçin, Milletimiz için canlarını seve seve vermeye hazır olan tüm Emniyet Teşkilatımızın Polis Haftasını en içten dileklerimle kutlayarak; bu ulvi görevi yerine getirirken şehit olan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.