Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Mükrime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen kariyer günleri etkinliği kapsamında öğrencilerin başarılı olmaları için önerilerde bulunarak bu ülkeye layık olmaları gerektiğini vurguladı:

  “Önünüzde hiçbir engel yok. Bunda böyle size düşen çalışmak yani şimdi çalışma zamanı, onun için düzenli ve planlı bir şekilde çalışmalısınız. Mutlaka evdeki odalarınızda günlük programlarınız yazılı olmalıdır. Sabah kaçta kalktık, kaçta kahvaltı yaptık ya da kahvaltı öncesinde ne kadar çalışacaksınız, okuldan gelip nelere çalışacaksınız, ne kadar dinleneceksiniz bunlarla ilgili bir programınız olması lazım. Gelişi güzel olmaması lazım yani ‘bugün okuldan eve gittiniz yarın yazılı yok nasıl olsa çalışırız’ dememeniz lazım. Her gün düzenli ve planlı olmalısınız. Böyle bir çalışma düzeni uyguladığınız da başarı kendiliğinden gelecektir. Bizim annelerimiz, babalarımız bizi buraya nasıl gönderiyor? Boğazından, ihtiyaçlarından keserek, bir takım ihtiyaçlarını karşılamama neticesinde o kaynakları size veriyor. O zaman onlara layık olmak lazım. Bir insan annesini, babasını evladına ne kadar düşkün olduğunu asıl evlenip kendi çocuğunuz olduğu zaman anlar. Onlar her zaman bizim iyiliğimizi ve geleceğimizi düşünürler. Annelerimizin ve babalarımızın kıymetini bileceğiz. Onlara ve ülkemize layık insanlar olarak yetişeceğiz. Cenab-ı Hakk’ın bir vaadi var: ‘İlmi çalışana veririm’ diyor, insanların ne kadar hırsı olursa olsun, herkesin zenginlik kısmeti olmaz. Hırsta bizi kötü yollara, başkalarına zarar vermeye götürür. Dolayısıyla çok hırslı değil ama gayretli çalışacağız ve bunların karşılığını da alacağız.

 Başkan Mahçiçek; aile, öğrenim, ekonomi ve çalışma hayatından kısa kesitler sunarak konuşmasını yaparken, kız öğrencilere Türkiye’nin diğer ülkelerden daha fazla kadınlara verdiği önemden de bahsetti ve şöyle konuştu:

 “Bizde kadına kötü davranmak gibi bir şey olamaz. Eğer medeni bir insansak, iyi bir insansak, o kötü davranışlardan hiçbiri erkeklerde olmaması lazım. Belki iyi yetişilmediği için bir takım şeyler yanlış yapılıyor. Biz de, en büyük mükafat Cennet değil midir? Nerededir Cennet annelerimizin ayakları altındadır. Kendi medeniyetimize sahip çıkacağız. Bizim aile sistemimizde edep, hayâ vardır. Çünkü onun ölçüsünü bizim inancımız koymuştur. Peygamber Efendimiz der ki: ‘Beni Rabbim terbiye etti ve terbiyemi güzel yaptı’. Bizde ki edebin ölçüsü Peygamber Efendimizdir. Bu medeniyeti inşallah kaybetmeyeceğiz. Bizim en büyük zenginliğimiz edebimizdir. Bunları kaybetmezsek, bu ülkenin önünde kimse duramaz” sözlerine yer verirken öğrencilere öğrenim hayatlarında başarılar diledi.