Kahvaltı sonrası bir konuşma yapan Başkan Mahçiçek, “tüm gazeteci kardeşlerimizin gününü kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“Bu özel günde bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bugün buradayız, yarın belki başka yerde. Makamlar gelir geçer. Sizlerin davetimize bu denli yoğun katılımınız aramızda bir gönül köprüsü kurduğumuzun resmidir.

1973 yılından bu yana, 47 yıldır farklı görevlerde memleketimiz için çalışıyorum. Son 6 yıldır başkanlık görevimde Onikişubat için, memleketimiz ve insanımız için hizmet ediyorum etmeye de devam edeceğim.

Ekranlarımızda izlediğiniz EXPO 2023, bir dünya projesi ve bir olimpiyat. Bu projeye hep birlikte sahip çıkıp, gerçekleştireceğiz. Her zaman bahsedilen o makus talihi bu dev projeyle yenecek, Kahramanmaraş’ın imajını, çehresini değiştireceğiz.

Ayrıca EXPO, diğer olimpiyatlar gibi 1 aylık değil, 192 gün sürecek bir fuar olacak. Projenin içine koyduğumuz ilave projelerle senenin 365 günü burayı bir yaşam merkezi haline dönüştürerek, cazibe merkezi yapmayı hedefledik. Tanıtım ve turizm anlamında büyük bir ilerleme kaydedecek Kahramanmaraş.

Göbekli Tepe, Gaziantep’ten Zeugma Müze, Kahramanmaraş’tan EXPO ve Germenica’dan Kapadokya’ya uzanan bir güzergâh belirleyerek, Kahramanmaraş’ın tarih ve turizm açısından ilerlemesini sağlayacağız. Şehrimizin altında 600 m² mozaik olduğu belirtiliyor. Bu mozaiklerin bir kısmını EXPO alanımızda sergileyerek, ilgiyi artırmayı hedefliyoruz. Böylece sadece EXPO için değil, diğer zamanlarda da senede 1,5-2 milyon yerli yabancı misafir gelmesini öngörüyoruz.

EXPO ile beraber kara ve hava ulaşımından, konaklamaya, gastronomisine, tarihi güzelliklerine ve yöresel ürünlerine kadar uzanan sürdürülebilir gelişmelerle Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti yapmakta ve marka şehir yapmakta kararlıyız. Bunu hep birlikte başaracağız. Sizler de bu projeyi sahiplenerek katkıda bulunacaksınız.

EXPO gibi dev bir projeyi almak, aşamalardan geçmek, prosedürleri yerine getirmek tabi ki kolay olmadı. 1,5 yıllık bir fizibilite çalışmamız, defalarca AIPH Genel Kurulu’na katılmamızla, katılımcı 62 ülkenin karşı oyu olmaksızın kazandığımız bir organizasyon ve fırsat oldu. Biliyorum ki tarihimiz boyunca bu kadar geniş çaplı yankı uyandıracak büyük bir proje ve tanıtım olmadı. Önümüzde 3 yıl var ve bu zaman zarfında projemizi en güzel şekilde tamamlayıp şehrimize kazandıracağız.

Ayrıca son günlerde yapılan karalama kampanyalarıyla ilgili olarak, yapamaz dedikleri birçok şeyi biz yaptık. Yaptığımız projelerle örnek ve model belediye olmaya devam edeceğiz. Türkiye’de tek ve ilk olan (DOKMER) Down Eğitim ve Kültür Merkezi’mizin, (KIYAM) Kısa Süreli Engelli ve Yaşam Merkezi’mizin açılışlarını yakın bir tarihte yapacağız. Yeni hizmet binamıza ay sonu geçmeyi planlıyoruz. Şehrimize güzel eserler kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz.

Programımıza teşriflerinizden onur duyduk. Ailenizle, sevdiklerinizle mutlu huzurlu ve bereketli bir yaşam diliyorum. Sevgi, saygı ve muhabbetlerimle hepinizi selamlıyorum.”

Sıcak bir ortamda geçen kahvaltı programı sonrasında, tüm basın camiası bir araya gelmekten memnun, kendilerine takdim edilen hediyelerle salondan ayrıldılar.