Mahçiçek, “Türkler’e Anadolu’nun kapılarını açan 1071 Malazgirt Zaferi, Türk tarihinin seyri açısından bir dönüm noktasıdır” ifadelerine yer verdi ve şöyle devam etti.

“Şanlı tarihimiz zaferlerle doludur. Bunlardan en büyüğü 1071 yılında Malazgirt ovasında gerçekleşen Malazgirt Savaşında, Sultan Alparslan komutasındaki Selçuklu ordusunun, kendinden kat ve kat fazla olan Bizans ordusunu yenmesidir. Türk’e Anadolu’nun kapılarını açan büyük komutan Sultan Alparslan’ı Malazgirt Zaferi’nin 949. yılında yâd ediyor ve beraberindeki tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum.

Tarihimiz boyunca vatanımız ve milletimiz beka mücadelesi için savaşmış, bulunduğu her ortamda huzur, birlik ve beraberliği sağlamıştır. İçeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılsa da hiçbir zaman milletimiz buna fırsat vermemiştir. Malazgirt’ten Kurtuluş Savaşı’na, 15 Temmuz’a kadar vatan ve bayrak bütünlüğümüz korunmuş, canlarımız verilse de bu topraklar düşman eline teslim edilmemiştir. Tarih boyunca bağımsızlığımız uğruna canını feda etmiş şanlı şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

İstiklal Marşımızdaki şu dizeler Anadolu’muzu ve yaşadıklarımızı tam manasıyla yansıtıyor.

Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı:

Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı:

Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Buradan gençlerimize sesleniyorum. Ülkemizin her karışında şehitlerimiz olduğunu unutmadan, vatanımızın kıymetini bilip ona göre hareket etmelerini temenni ediyorum.”