Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İstiklal Marşımızın yazarı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 81. Ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj paylaştı.

Başkan Okay,  milli mücadele ruhunu en güzel şekilde istiklal marşına nakşeden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve özlemle andıklarını söyledi.
Başkan Okay, yayınladığı mesajında şunları söyledi: “Milli şairimiz, bu toprakların ruhunu, rengini ve aziz milletimizin benliğini yansıtan İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil, yüreğiyle yazmıştır. İstiklal şairimiz, milletimizin gösterdiği eşi benzeri olmayan kahramanlıkları İstiklal Marşımızın her mısrasın da ince ince işlemiştir. Bugün merhum şairimizin nakşettiği bu ruhu korumak ve kollamak adına üzerimize düşen görevi her daim yerine getirmeye hazırız. 15 Temmuz sürecinde olduğu gibi vatanımızın ve milletimizin her zaman savunucusu ve koruyucusu olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal şairimiz, eşsiz fikir ve edebiyat insanı Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.”