Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesinde açılan çanta dikim kursuna katılan kadınlar meslek edinerek para kazanmanın yolunu açtılar.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İş-Kur Müdürlüğü’nün ortaklığında açılan kursa yirmi kursiyer katıldı. Birçoğu dikiş yapmayı ilk kez öğrenirken, kurs süresince çanta dikmeyi öğrenen kadınlar meslek edinip, aile bütçesine katkı sağlamanın hesabını yapmaya başladı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Faruk Doğan 22 gün süren kurs ile kadınların meslek sahibi yapıldıklarını söyledi. Doğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İŞ-KUR Hizmet Merkezi ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa İşbirliği protokolü ile kurs açtık. Çanta dikim kursumuz toplamda 22 gün sürüyor ve toplam 20 kursiyerimiz var. Bizim mesleki teknik kurslarımız daha çok istihdama yönelik kurslardır. Buraya gelen kursiyerlerin meslek sahibi olmalarını sağlayan kurs modelidir. Kursa katılan kadınlar meslek sahibi oldular. Evlerinde veya kuracakları iş yerlerinde üretim yapıp aile bütçesine katkı sağlayabileceklerdir.”

Kursiyerlere İş-Kur hizmet merkezi tarafından yevmiye ödendi.

Kursa katılan kadınlardan zekiye şahin ve İlknur kaya öğrendikleri meslek ile aile bütçesine katkı sağlamayı hedeflediklerini söylediler.

Giyim üretimi öğretmeni Remziye Yılmaz birçoğunun dikiş yapmayı dahi bilmediği kursiyerlerin meslek sahibi edildiklerini söyledi. Yılmaz: “ Kursla birlikte bez çanta üretiminin yaygınlaşacağını ve plastik poşetlerin kullanımının azalacağına inandıklarını” söyledi.