"Bir Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay ve Afşin İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz, Nazım Kaynak Caddesinde sürücülere emniyet kemeri kullanımının önemine dikkati çekti.

Emniyet kemeri kullanımının kaza sonrası ölüm riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini ise yüzde 60 oranında azalttığını ifade eden Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, “Trafikte yaya ve yolcu güvenliğinin maksimum düzeyde temin edilmesi noktasında ciddi faaliyetler yapılmakta. Bu faaliyetlerde temel amacımız toplumsal farkındalığın oluşturulması ve hepimizin bildiği temel trafik kurallarına vatandaşlarımızın dikkatini çekmeye gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Emniyet kemeri kullanmanın en temel trafik kuralı olduğunu ifade eden Kaymakam Pınar, “Tüm sürücülerimiz ve araçta bulunan her vatandaşımızın uyması gerek basit ama önemli bir kural. Çünkü emniyet kemeri kazalarda bizleri hayata bağlayan tek araç. Emniyet kemeri kullanımını daha da artırmak, vatandaşlarımıza dikkatini çekmek adına bu faaliyetlerin yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu kapsamda sürücülerimize emniyet kemeri kullanımının önemini anlatarak, broşür dağıttık.” Açıklamasında bulundu.

Açıklamanın ardından, Kaymakam Pınar, Jandarma Binbaşı Gümüşay, Emniyet Müdürü Cengiz ve trafik ekipleri, sürücüleri emniyet kemerinin takılması konusunda uyararak, broşür dağıttı.