Kahramanmaraş’ta bisikletleriyle yaptıkları yolculukları kayda alıp belgesel film yapan “Bisikletle Keşfet’’ ekibinin ilk programları yayınlandı.

Film Aksu Tv  ve youtube kanalında yayınladıktan sonra gruba olan ilgi oldukça arttı.

Yaptıkları gezileri kayda alarak ve gittikleri yerler hakkında da bilgiler veren Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkı sunan grup, her hafta bir yeri keşfe çıkıyor. Bu keşif maceralarını youtube ‘’Bisikletle Keşfet’’ kanalında izleyebilirsiniz…

Yapımcı ve Bisikletle Keşfet Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Mehmet Demirkol yaptığı açıklamada “İster hafta sonu gezgini, ister bir macera tutkunu olun, bisikletle seyahat etmenin keyfine varmayı hedefleyen Amatör başlanan bisiklet turları kısa zaman içinde bir çok arkadaşımız için, bir tutkuya dönüştü. Yaşadığımız kentin doğal güzelliklerini, tarihi ve turistik yerlerini tanımak ve tanıtmak en önemlisi de sağlıklı bir yaşam için pedallıyoruz. Turlarımızın çekimini yaparak belgesel filmi haline getiriyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’ya,Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Cengiz Berberoğlu’na ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü İbrahim Altun’a Teşekkürü ederiz” dedi

Yönetmen Çetin Canlı yaptığı açıklamada “Kahramanmaraş doğasıyla, manzaralarıyla, tarihiyle güzel bir kent. Bu haftaki Turumuza şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta olan Kılavuzlu parkından başlatıp Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Su sporlarına merkezine düzenledik, Ekip olarak bu tesis hakkında bilgi alıp kanoya bindik. Bu rota yaklaşık olarak 4.5 km lik bir parkur sunuyor bizlere. Ormanın yeşil dokusu ve gökyüzünün maviliği, nefis bir baraj manzarası eşliğinde keyifli bir yolculuk serüvenini tamamladık. Rota üzerinde 3 tane mola noktamız var. bu noktaların ilkinde tarihi taş köprü bulunuyor. bu köprü hakkında bilgi verdikten sonra diğer mola noktalarımıza ulaşıp manzaranın ve doğanın tadını çıkararak keyifle hedefimize ulaştık” dedi.

İlk bölümde ekipte yer alan, Ahmet Döndü, Mehmet Demirkol, Tamer Atıcı, Samet Kerim Şerbetçi, Harun Şahin, Avni İğci, Mustafa İğci, Vaysal Kısacıkberber’den oluştu.

Ekip yaptığı ilk gezi hakkında bilgi vererek yediden yetmişe herkesi bisiklet sporuna davet etti. Bisikletle Keşfet Spor kulübü derneği adına bilgi veren Dernek Başkanı Ahmet Döndü “Bisiklet spordur, ulaşım aracıdır, eğlencedir, sonsuz bir özgürlüktür deyip insanlara daha fazla pedallamaları için ilham vermeye çalışıyoruz. Bu ilham ve politikalarımızla günlük hayattaki bisiklet kullanımının büyümesini desteklemek istiyoruz. Ayrıca Bisikletle keşif turlarımızda dağcılık, yürüyüş, rafting, yamaç paraşütü gibi sporlarla da tanışacağız, bazen kamp yapacağız, bazen de kültür gezisi. bu turlarla Kahramanmaraş’ı tanıtacağız” dedi.

bizlere facebook üzerinden facebook/ Bisikletle Keşfet yada www.bisikletlekesfet.com internet adreslerinden ulaşabilirsiniz, bir sonraki programda bisikletle yeni keşiflerde bulunmak dileğiyle, hoşça kalın pedallamayı unutmayın.