Dulkadiroğlu ilçesinin doğa turizminde yaptığı atılımı dile getiren Başkan Okay, Yedikuyular Kayak Merkezi’nden sonra ilçenin en gözde doğa alanının Yalnızardıç bölgesine inşa edilen A Tipi Mesire alanı olacağını söyledi. İçerisinde konaklama alanlarında bulunduğu mesire alanında incelemelerde bulunan Başkan Okay, alanı detaylı bir şekilde anlattı. Seyir açısından Kahramanmaraş manzarasını en güzel şekilde yansıtan bu alanda seyir kuleleri olacağını dile getiren Başkan Okay, tamamlandığında bölgenin çok yoğun ilgi göreceğini söyledi. Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bölgemizin değişimine ve dönüşümüne her anlamda katkı sağlıyoruz. İlçemizin en önemli zenginliği olan yeşil alanları en iyi şekilde değerlendirme adına çeşitli projeler yaptık. Bu projeler arasında A ve B tipi mesire alanları mevcut. B tipi mesire alanımızı Yeşiltepe mahallemizde tamamlayarak hizmete açtık. A tipi mesire alanımızı da aynı bölgede Yalnız ardıç mevkisin de yapıma başladık. Bu alanda çok önemli çalışmalara imza atıyoruz. İçerisinde Bungalov evlerin bulunduğu mesire alanımızda konaklama alanları bulunacak. Yaklaşık 30 Bungalov ev ilk etapta misafirlerimize hizmet verecek. Bunun yanı sıra alanımızda restoran, çay evi, çay bahçesi, seyir terası, mesire alanı, spor tesisleri, dil köy, yürüyüş parkuru ve çeşitli sosyal alanlar bulunacak.”

YABANCI DİLİ DİL KÖYDE ÖĞRENECEKLER

Seçim vaatleri arasında öğrencilerin yabancı dil öğrenimlerine katkı sağlamak da olduğunu aktaran Başkan Okay, bu özel tesiste bir de dil köy olacağını vurguladı. Başkan Okay, konuyla ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu güzel tesiste öğrencileri de misafir etmeyi planlıyoruz. Öğrenci kardeşlerimiz burada yabancı dil öğrenimlerini göre bilecekler. Bu dil köy projesinin bölgede de bir ilk olduğunu bahsetmek istiyorum. İnşallah tamamlandığında Kahramanmaraş’ın özel bir projeye daha kavuşacağının altını çizmek istiyorum.”

ŞEHİR MERKEZİNE 15 DAKİKA

Başkan Okay, A tipi mesire alanının şehir merkezine çok yakın olduğunu dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Her iki mesire alanımızda şehir merkezine çok yakın. Yüksek rakımda olması sebebiyle yaz aylarında çok yoğun ilgi göreceğini düşünüyorum. Bu alanımıza ulaşım sorunu yok. Yedikuyular’a yapılan bu devasa yol bu tesislerimizin işini kolaylaştırdı. Şehir merkezinden yola çıkan bir vatandaşımız 15 dakikada bu alana ulaşabilecek.”

12 AY KULLANILACAK BİR TESİS

A Tipi mesire alanının 12 ay boyunca sezon kavramı olmadan kullanılacağını dile getiren Başkan Okay, “Tesisimizin en önemli özelliği de 12 ay boyunca hizmet vermeyi sürdürmesidir. Yazı ayrı kışı ayrı güzel olacak olan bu alanı vatandaşlarımızın çok seveceğini düşünüyorum. Yapımını tamamladığımız takdirde bu alanın çok yoğun bir şekilde ziyaret edileceğini ayrıca belirtmek istiyorum.”