Kervanhan’da düzenlenen ve gazetecilerin yoğun katılım gösterdiği program renkli görüntülere sahne oldu. Başkan Debgici ve Yönetimi gazetecilerle tek tek yakından ilgilenirken programda sürprizde yapıldı. Başkan Debgici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle gazetecilere özel üstünde “Çalışan gazeteciler gününüz kutlu olsun” yazılı pasta yaptırdı. Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu’da katıldı.

Bu kez Debgici fotoğraf çekti

Gazetecilere yaptırılan pastanın yine gazeteciler tarafından hep birlikte kesilmesini isteyen Başkan Debgici, bir basın mensubunun esprili bir şekilde, “Başkanım o zaman fotoğrafı siz çekin” demesi üzerine fotoğraf çekti. Gazeteciler kendileri için yaptırılan pastayı keserken eline fotoğraf makinesi alan Debgici, gazetecilere, “Rabbim hayırlı vazifeler yapmayı nasip eylesin” dedi.

“Gazetecilik zor iş”

Programda konuşan Debgici, gazeteciliğin bir güne sığacak bir durum olmadığını ve bundan sonraki süreçte yine hep beraber haberleri birlikte takip edeceklerini söyledi. “Sizler, her alanda yazıyorsunuz, eleştiriyorsunuz, bizler de bazen katkıda bulunuyoruz, bazen istişare de bulunuyoruz, bazen de tartışıyoruz ama sizlerin ne derece ve ne şartlarda zorlu bir mücadele yaptığınızı ve koşuşturduğunuzu görüyoruz” diyen Debgici, “Elbette şehrimizde birçok gazeteci ve medya mensubu var. Bugüne kadar nasıl geldiler, özellikle belki de bu mesleği benim yaşım kadar yapmış olan büyüklerimiz vardır. Dolayısıyla bu zorluklara yeri geliyor hep beraber şahit oluyoruz. Gönül ister ki çok daha rahat imkânlar da çok daha güzel koşullarda, en iyi şekilde bu işi tüm kardeşlerimiz yürütebilsin. Ama herkesin kendi çalışma azmi, bugüne kadarki çalışma hayatında ki disiplini, gayreti, kendisini belli bir noktaya taşıyor. Bundan sonra ki süreçte de başarılı bir çalışma hayatında gazetecilerle ve medya mensuplarıyla beraber çalışıp gayret gösteririz. Gazetecilik zor iş. Yazarsınız birisi beğenir, yazarsınız birisi beğenmez, kiminin hoşuna gider, kiminin hoşuna gitmez. Elbette insanlar eleştirecek, haklı ya da haksız insanlar buna bakamıyor ama sizler olup biteni kendi çerçevenizden kendi yorumunuzla kamuoyuna aktarıyorsunuz. Yeri geliyor şehre, yeri geliyor dünyaya duyuruyorsunuz. Bu çalışmalarınız bu zamana kadar geldiği gibi bundan sonra da o derece ilerler ve şehrimizde bu konuda belli bir yapılanma oldu. Umarım bu daha da profesyonel düzeye gelir. Şehrimizin bu kimliği ile de tanınması ön plana çıkar. Ben çok zor şartlarda çalıştığınızı bildiğim için çalışma hayatınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.