Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Ali Çavuş Gelir’in yaptı.

Programda konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, toplumun farklı kesimlerinden ve farklı siyasi parti temsilcilerinin Muhsin Yazıcıoğlu’nun anılarından örnekler verdi. Yazıcıoğlu’nun kişiliği, davası, ve Türkiye’nin Birliği ülküsünü anlatan Yardımcıoğlu, “Burada her ne kadar siyaset konuşmuyorsak da derdi millet olan, derdi devlet olan, derdi vatan olan, derdi Allah olan, derdi Türkiye’nin birliği olan bir siyasi partinin Genel Başkan Yardımcılığını yapıyor olmaktan ve burada aranızda bulunuyor olmaktan onur duyuyorum. Nerede bir dava adamlığı kelimesi duysam; nerede Sivas, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Şarkışla, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Manisa, Trabzon, Müslüman Türk kültürünün hâkim olduğu şehirlerin adını duysam, nerede bir şehit kelimesi duysam, nerede vatanın ve milletin birliğini duysam o an aklıma Muhsin Yazıcıoğlu geliyor” dedi.

YARDIMCIOĞLU: MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN DAVACISI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Türkiye’nin Birliği davasını nihayete kavuşturmak için var gücüyle çalışacağını ifade eden Yardımcıoğlu, şöyle konuştu: “Rabbim bana Muhsin Yazıcıoğlu gibi bir yiğitle yol yürüme; zeytin, peynir, ekmek yeme, ona küçük de olsa yarenlik yapma şansını lütfetmiş. Bu fakir için bundan büyük bir bahtiyarlık olamaz. İnsanların etnik kökenine, inancına, mezhebine, bakış açısına bakmadan insani yönünü dikkate alarak bu topraklarda yaşamayı Rabbim bize nasip etsin. Ben mukaddesatçı bir ailenin çocuğuyum. Biraz daha farklı hareketlerin içerisinde de kendime yer bulabilirdim. Yaklaşık 6 ay önce Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkan Yardımcılığına getirilmeden hemen önce 3 farklı partiden de teklif aldım. Ama biz, 1 gram altınımızı bir çuval samanla değiştirmemeyi tercih ettik. 1992’de beraber yol yürümeye başladığımız; ekmeği, zeytini ve peyniri aynı tabaktan yediğimiz insanın davasını gütmeyi tercih ettik. Onun davacısı olmaya devam etmeyi yeğledik ve 1 gram altınımızı bir çuval samana değiştirmedik. Böyle bir partinin Genel Başkan Yardımcılığını yapmaktan onur duyuyorum.”

İSPİR: MUHSİN YAZICIOĞLU GİBİ DAVA ADAMINA ANCAK ŞEHADET YAKIŞIRDI!

Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetinin 12’inci yılında Anma Programına katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir ise kendisini Türk milletinin birliği, beraberliği ve bekasına adamış Muhsin Yazıcıoğlu’na ancak şehadet makamının yakışacağını söyledi.

İspir, “Büyük Birlik Partisi camiası olarak bugün biz, Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici başta olmak üzere; partinin her kademesinde vazife almış, almaya hazır ve bu partiye gönül vermiş herkesin zerre kadar kuşku duymadan kalpten ve gönülden O’nun (Muhsin Yazıcıoğlu) şehadetine iman ediyoruz. Gerek bu dünyada gerekse ebedi dünyada şehadetinin şahidi olduğumuz ve olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

İspir, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Kendisini bu milletin birliği, beraberliği, bekası ve yeniden medeniyet inşası için yüksek davasına adamış, davası uğruna girdiği kavgadan her defasında alnının akıyla çıkmış, kısa ömrüne görkemli bir hayatı sığdırmış, bir lidere de şehadet makamından rahmet-i rahmana kavuşmak yakışırdı. Ve öyle de oldu. Onun; gönlümüzün sınırlarına dar gelen siyasi coğrafyamızın çok ötesinde yeniden büyük birliği inşa etmek uğruna yapabileceklerinden korkuya kapılan küresel güç odakları ve işbirlikçi taşeronlarının kahpe pususu sonucu, tam 12 yıl önce toplumun her kesiminin yüreklerini dağlayarak, mahşeri bir kalabalık huzurunda ebedi hayata intikali, şehadetinin en büyük delilidir. Fakat konuyla ilgili hala devam eden yargı sonucunun beklediğimiz sonuca ulaşmamış olması, bizim camiamızı, dava arkadaşlarımızı, kendisinin yakınlarını ve sevenlerini derinden üzmüştür. Biz ebed müddet olarak bildiğimiz devletten bir an önce tüm imkânlarını yargılama sürecine seferber etmesini, yargı makamlarının da Türk milletinin şanlı tarihine yakışır, vicdanları rahatlatacak, adil bir hüküm vermelerini bekliyoruz.”

Program’da KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, Kahramanmaraşspor Kulüp Eski Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, KSÜ Öğretim Görevlisi Mesut Bilginer, Prof. Dr. Nusret Göksu, Prof. Dr. Hasan Furkan, Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Muhsin Yazıcıoğlu ve dava arkadaşlarıyla ilgili anılarını paylaştılar.