Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir program düzenledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kapıçam Hayvan Barınağı’nda gerçekleştirilen programa il genelindeki çeşitli okullardan öğrenciler sabah saat 10.00’dan itibaren otobüslerle barınağa götürüldüler.

Barınakta bulunan kedi ve köpekleri inceleyen miniklere hayvan sevgisinin aşılanmasının amaçlandığı programa katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Şu an 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize ait olan hayvan barınağındayız. Konuşmaya başlamadan önce bugün çok üzücü bir haber aldık. 7 askerimiz alçak bir saldırı sonucu şehit oldu. Onlara Yüce Allah’tan rahmet Aziz Milletimize başsağlığı diliyoruz. Kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yaralı askerlerimize Yüce Allah’tan acil şifalar diliyoruz.

Bugün burada bir etkinlik yapıyoruz. Burası çok önemli bir yer. Burası korunmaya muhtaç sokak hayvanlarının barındırıldığı, tedavi edildiği konaklama alanı. Onların doğal yaşamına döndürülene kadar bekletildiği pansiyon diyebileceğimiz bir yer. Çünkü onlar da canlı, onların da duyguları, hisleri var.

Bizler de belediye olarak bu sokak hayvanlarının da şehrimizde en rahat bir şekilde herhangi bir zulme maruz kalmamaları için, herhangi bir şekilde yolda yolakta vatandaşlarımıza zarar vermemeleri için her tülü çaba ve gayreti göstermekteyiz. Çünkü kontrol altına alınmazsa, bunlarla ilgili çalışmalar yapılmazsa, hem vatandaşlarımız için sorun teşkil etmekte hem de kendilerinin yaşamı sorun haline gelmekte. Biz bu barınakla bu sorunu çözdüğümüz inancındayız. İnşallah Elbistan bölgemize de bir barınak yapıyoruz ve şu anda ekibimizi çok güçlendirdik. Yeni veterinerler, yeni çalışanlar aldık. Özellikle sokaklarda başıboş gezen hayvanların ıslahı için, onların tedavilerinin yapılması ve yeniden doğal hayata kazandırılması için çalışmalarımız sivil toplum kuruluşlarımızla beraber devam edecek. Tabii onlar bir canlı bir can taşımaktalar ve biz de buna saygı duyuyoruz. Onların uygun yaşam alanlarında yaşamaları hepimiz için örnek teşkil edecek bir çalışma. Tüm canlıların en güzel bir şekilde şehrimizde yaşaması için her türlü çaba ve gayreti de göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Erkoç konuşmasının ardından miniklerle birlikte hayvanları sevdi ve çocuklara ağaçlara asılmak üzere kuş yuvaları verildi.