Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde görev yapan eğitmenler 29 Ocak 2018 tarihinde Konya KBRN Eğitim Komutanlığı’nda başlayan eğitimlere bir hafta boyunca katıldılar.

AKOM Eğitim Şube Müdürü İbrahim Çataltaş, Eğitim Amiri Mehmet Palabıyık, Eğitmenler Nimetullah Aksoy, Sinan Kiraz, Ali Gürbüz, Naim Terlik, Hasan Biber ve Ömer Akkaya KBRN eğitimine katıldılar.

Bir hafta süren teorik ve uygulama eğitimlerinde Kimyasal, Biyolojik, Nükleer ve radyoaktif tehlikeler saldırılar konusunda bilgi alan katılımcılara, KBRN maddelerin özellikleri, herhangi bir saldırı anında belirtileri, etkileri ile korunma ve müdahale yöntemleri anlatıldı.

KBRN saldırısı sırasında haberleşme yöntemleri, halkın bilgilendirilmesi, uygulanması gereken prosedürler, risk yönetimi ve ilgili kamu kurumlarının iş birliği aşamaları hakkında sunumlar yapıldı.

Büyükşehir İtfaiyesi Eğitmenleri, bir hafta süren eğitimin ardından Kahramanmaraş’a dönerek, İtfaiye teşkilatı bünyesinde KBRN sunumları yapmak üzere çalışmalara başladılar.