Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 14 Kasım 2017 Salı günü saat 13.30’da toplandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Meclis Toplantısına Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlık etti.

Açılış yoklamanın ardından gündeme alınacak ilave gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 1. Maddesinden 5. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının hayvancılığı desteklemek amacıyla “Damızlık Gebe Düve” dağıtımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu- ile Tarımsal Kırsal Kalkınma Komisyonu havale edildi.

Gündemin 7. Maddesinden 13. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın Dulkadiroğlu İlçesi Y.Gazipaşa Mahallesi 978 ada 75 nolu parselde (Kışla İçerisi) kayıtlı alanın 15.05.2017 tarih ve 2017/294 sayılı Meclis Kararına ek olarak 917,52 m²’lik kısmında Büyükşehir Belediyemize devredilmesi ilgili teklifi. Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinde Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığının İlimiz Onikişubat İlçesi Ilıca Mahallesi 280 ada 6 nolu parselde kayıtlı alanının 10lt/sn termal su garantisi (bedeli alınması kaydıyla) satışına karar alı nan termal suyun litre bedelinin belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 16. maddesinde Hukuk Müşavirliğinin Mülkiyeti Döndü Ören’e ait yeşil alan niteliğindeki taşınmazın Büyükşehir Belediyemize olan borcuna karşılık mahsuben devri ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 17. Maddesinden 29. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 30. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Sivricehüyük (Urumoğlu) Mahallesi 103 ada 16 parselden geçen yolun kamu yararı açısından Büyükşehir Belediyesi yol ağına alınması ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündeme ilave maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündemin 31. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının yeni kadro ihdası ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 32. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının 2018 Mali Yılı içerisinde İtfaiye ve Zabıta Personellerine ödenecek aylık maktu fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 33. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimize 2018 yılı içerisinde kanunda yer alan orana uygun olarak katıldıkları her gün için huzur hakkı ödenmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 34. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Orman Genel Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 35. Maddesinden 44. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 45. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının İlimiz Onikişubat İlçesi Karamanlı Mahallesi 5969 ada 1 nolu parseldeki taşınmazın, 4 vatandaşın hisselerine karşılık; şehrimizin muhtelif yerlerde bulunan taşınmazlarla takas (trampa) edilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 46. Maddesinde Emlâk ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu İlçesi Şeyhadil Mahallesi 420 ada 12,13, ve 14 nolu parselde kayıtlı taşınmazların, ihale yolu ile satışı hususunda, Büyükşehir Belediyesi Encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 47 ve 48. Maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 49. Maddesinden 53. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 54. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının bünyesinde bulunan 46 DV 609 plakalı 2002 model Mercedes marka otobüsün bedelsiz olarak Dulkadiroğlu Belediyesi'ne devredilmesi konusunda bir karar alınması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 55. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 11.08.2015 Tarih ve 2015/449 Sayılı Meclis Kararı ile kabul edilen Görev ve Çalışma Yönetmeliği'nde revizyon yapılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 56. Maddesinden 75. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyona havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder, Park ve Bahçeler Şube Müdürü Muharrem Bilen ve Başkan Danışmanı Mustafa İlgin, değişik zamanlarda yurt dışına yapılan iş gezilerine ilişkin Meclisi bilgilendirdiler.

Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından Meclis’e gelemeyen meclis üyelerinin izinli sayılmasına ilişkin izin dilekçeleri görüşülerek oybirliği ile kabul edildi

Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi bir sonraki oturumun 20 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 13.30‘da yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.