Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafınca“Organ Bağışı İle Hayat“ bekleyenlerin hayatı olabilirsiniz“ sloganıyla bir konferans gerçekleştirildi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 3-9 Kasım Dünya Organ Bağışı Haftası dolayısıyla düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ve Nefroloji Uzm. Dr. İsmail Yıldız katıldı.

 ‘Organ Nakli Nedir?’ konulu konferans 8 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 10.30 da Türkoğlu İlçesi Misak-I Milli Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşması bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, organ bağışının önemi üzerinde durdu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri anlattı.

Şube Müdürü Akşam yaptığı konuşmada: “Organ bağışının, kan naklinden farkı yoktur. Hayat kurtarma anlamında, sağlıklı olan her organ bağışlanabilir.18 yaşını doldurmuş, doğru ile yanlışı ayırt edebilme yeteneğine sahip herkes, başta kalp olmak üzere, akciğer, böbrek, karaciğer ve pankreas gibi organlar; kalp kapağı, göz kornea tabakası, kas kemik iliği gibi dokuları bağışlayabilmekte ve bunlar günümüz tıp teknolojisinde nakledilebilmektedir.

Bu hafta münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç beyin talimatları ile halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi adına çeşitli etkinlikler ve programlar düzenledik. Bu konuda farkındalık oluşturmak adına çeşitli etkinlikler yaparak halkımıza organ bağışının ne kadar önemli bir konu olduğuna dikkat çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Nefroloji Uzmanı Dr. İsmail Yıldız ve Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu Organ Nakli Nedir konusunda katılımcıları bilgilendirdiler.

Türkoğlu Belediye Başkanvekili Ramazan Bozdoğan programın sonunda konuşmacılara çiçek takdim ederek verdikleri konferanstan dolayı teşekkür etti.