Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde Çilek yetiştiriciliği yapan girişimci Nilgün Kayıran şimdilerde talep’e yetişemiyor.

İlçesinin Pınarbaşı Mahallesinde oturan Nilgün Kayıran bundan yaklaşık 5 yıl önce Pazardan aldığı 5 tane çilek fidesini evinin bahçesine dikti. Güzel bir verim alan Kayıran daha sonra bunu geliştirmeye karar verdi. Evinin bahçesindeki 1.5 dönümlük araziye çilek ekmeye karar veren Kayıran ilk yıl 1 ton civarında ürün elde etti. Aradan geçen 3 yıl sonrasında işini profesyonel şekilde yapmaya başlayan Kayıran şimdilerde ise çilek bahçesinden yaklaşık 7-8 ton ürün elde ediyor.

Pazar Sorunum Yok, Bahçemde Tükeniyor

Pazardan aldığı 5 kök çilek ile yetiştiriciliğe başladığını anlatan Nilgün Kayıran, “ 5 yıl önce Hobi olarak 5 tane fide almıştım, daha sonra bunu evimin önündeki tarlamıza taşımaya karar verdim, ve bu yıl 5 bin kök çileğimiz oldu, alçak tünel sistemi kurduk, biyolojik ilaçlama yöntemi ile yetiştirdiğimiz çilekler tamamen doğal, Pazar sorunumuz kesinlikle yok, herkes arazimizi biliyor, buraya kadar gelerek hem toplayıp yiyorlar, hem de alacakları kadar alarak doğal bir ortamda vakitlerini geçiriyorlar.” Dedi.

7-8 Ton Bekliyorum

Bu yıl hasadın 1 ay erken olduğunu da söyleyen Kayıran “Aralık ayına kadar devam edecek olan hasadımız bu yıl çok verimli olacağa benziyor, ürünümüzün satışında hiçbir problemimiz yok, zaten tarlada tükeniyor.”

Tek Destekçim Eşim

İşini severek ve zevkle yaptığını da belirten Kayıran, “Hiçbir yerden destek almadım, tamamen benim girişimcilik ruhuna sahip olmamdan kaynaklanan bir durum, işimi zevkle ve severek yapıyorum, Eşim Ömer Kayıran bana yardımcı oluyor, Çilek Bahçemizi kurarken her zaman desteklerini gördüm, birlikte çalışıp ürünlerimizi ortaya çıkartıyoruz.” Dedi.