Elbistanlı öğrenciler Rize’de çay topladı, Rizeli çocuklar da Elbistan’a pancar sökmeye geldi.

Kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için Elbistan ve Rize Gençlik Merkezi Müdürlüklerince başlatılan ‘Çay, Şeker Kardeşliği’ projesi kapsamında Elbistanlı öğrencilerin Rize ziyaretinin ardından Rizeli öğrenciler de Elbistan’a geldiler.

İdarecileri ile birlikte yola koyulan öğrenciler aktivitelerine Kaymakamlık ziyareti ile başladılar. Kaymakam Akkoyun tarafından kabul edilen öğrenciler, Karadeniz yöresinin müziklerinden örnekler sundular.

Aktivist öğrenciler , ‘Çay, Şeker Kardeşliği’ projesi ile kardeşlik duygularının gelişmesine katkı sağladığını ifade ettiler.

Öğrencileri ağırlayan Kaymakam Akkoyun, bu tür faaliyetlerle çocuklar arasındaki kardeşlik duygularının geliştirildiğini söyledi.

Güçlü Türkiye’nin,  güçlü bir birliktelikten geçtiğini belirten Akkoyun, ; “Tabii Gençlik Merkezleri bu projeyi yapıyor. Elbistan Gençlik Merkezi, Rize Gençlik Merkezi. ‘Çay Şeker Kardeşliği’ projenin ismi. Bizim amacımız, Tabi ki birlik beraberlik,  kardeşlerimizle gönül köprüsü kurmak. Rize Çay üretiminde biliyorsunuz sadece Türkiye'de değil,  dünyada söz sahibi bir ilimiz.  Şeker konusunda da burası üretim merkezi, aynı zamanda şeker fabrikamız var.  Bunları vesile kılmak lazım tabii, proje ‘Çay Şeker Kardeşliği’ ama bu projenin asıl önemli kardeşlik.  Gençlik merkezlerimiz çok güzel faaliyetler yapıyorlar.  Sanattan spora,  yabancı dile kadar.  Bu tür faaliyetlerde de öğrencileri birbirleri ile kaynaştırıyorlar.  Bu kardeşlerimizi ülkemizin zenginlikleri ile buluşturuyorlar.  Türkiye'nin dört bir tarafında bulunan vatandaşlarımız birbiriyle çelik halatlarla bağlı kardeşliğe sahip.  Bugün bunun en güzel örneklerinden birini görüyoruz.  Kardeşlerimiz sevgi,  saygı, kaynaşma ve kardeşlik duygularının geliştiğini hissedecekler.  İnşallah, bu kardeşlerimiz önümüzdeki yıllarda ülke yönetim de çok güzel yerlere gelecekler ve bugün yaşadıklarını da gelecek nesillere aktaracaklar.  Amacımız ülkemizin çok güzel yerlere gelmesidir güçlü bir şekilde.  Bunu da birlik ve beraberlikle sağlayabiliriz Elbistanlı gençlerimiz Rize'de çay topladılar Rizeli gençlerimiz de Elbistan'da şeker pancarı toplayacaklar. Şeker fabrikasını ziyaret ederek şeker üretimini de görecekler. Gençlik merkezimizin bu tür faaliyetlerini desteklemeyi sürdüreceğiz,  gençlerimizin geleceği için.  Bu tür faaliyetlerin güzel şeylere vesile olmasını ümit ediyorum ve gençlerimize yeniden hoş geldiniz diyorum.” Diye konuştu.