TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı. Emeklilerin taleplerini dinleyen Güvenç, “Bir devletin haysiyeti, gururu, insanına, emeklisine, işçisine verdiği mutluluk kadardır. Yani devlet anlayışının da, siyaset anlayışının da temeli insan olmalı, insana hizmet olmalıdır. Bu anlamda, söz konusu taleplerinizi ve beklentilerinizi; dilim döndüğünce ve gücüm yettiğince, ilgili ve yetkili makamlara taşıyacağım” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) Başkanlar Kurulu Toplantısı, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ve 81 ilin şube başkanlarının katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantının onur konuğu ise TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç oldu. İki gün sürecek olan ve emeklinin gündemine ilişkin konuların değerlendirildiği toplantı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Murat Cangül’ün de katıldığı toplantıda ilk olarak kürsüye TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün geldi. Ergün konuşmasında emeklilerimizin çözüm bekleyen güncel sorunlarına değindi. Ergün’ün konuşmasını İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç notlar alarak takip etti.

“EN UFAK BİR ŞÜPHENİZ OLMASIN”

TÜED Başkanlar Kurulu’nda Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen Emekliler Derneği Başkanları’na seslenen Celalettin Güvenç, “Sayın Genel Başkanın ifade ettiği gibi, bir devletin haysiyeti, gururu, insanına, emeklisine, işçisine verdiği mutluluk kadardır. Yani devlet anlayışının da, siyaset anlayışının da temeli insan olmalı, insana hizmet olmalıdır. Bu anlamda, söz konusu taleplerinizi ve beklentilerinizi; dilim döndüğünce ve gücüm yettiğince, ilgili ve yetkili makamlara taşıyacağım. Bundan en ufak bir şüpheniz olmasın. Oldukça büyük, saygılı ve sevgi dolu bir ailenin misafiri olmanın mutluluğunu da yaşadığımı ifade etmek isterim” dedi.

Program sonunda TÜED’e üye olan Güvenç’e, TÜED kimliği törenle takdim edilirken, Genel Başkan Kazım Ergün tarafından TÜED rozeti de takıldı. Fahri emekli ünvanı da verilen Güvenç’ı ayrıca, Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Nalbantbaşı tarafından, Kahramanmaraş’taki TOKİ emekli konutlarına katkılarından dolayı bir de plaket sunuldu.