Kahramanmaraş Piazza AVM’ de Çevre Haftası ile ilgili Sıfır Atık, Çevre Bilinci, Kâğıt ve Kompozit atıkların dönüşümü ile ilgili etkinlik yapıldı.

Etkinlik başta Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş Kâğıt San. Ve Tic. A.Ş. , ve Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tekno bariyer ile çevrilen stant alanında okullarda eğitimi verilen deney seti kullanılarak çocuklara süt ve meyve sütü kutularından nasıl kâğıt elde edildiği anlatıldı.

Ayrıca stant içerisine kurulan masalar ve sandalyelerde çocuklara çevre temalı resimlerin bulunduğu boyama kitabi ve boya kalemi verilerek boyama etkinliği yaptırıldı.

Çevre Eğitimini Tamamlayan Çocuklar Etkinlik sonunda ''Sıfır Atık Kahramanı '' ilan edildi. Çocuklara ''Sıfır Atık Kahramanı ''sertifikası verildi.

Etkinlik sonunda bir açıklama yapan Kahramanmaraş Kâğıt San. Ve Tic. A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bekir Yemşen 5 Haziran çevre haftasında sıfır atıkla ilgili bir proje geliştirdiklerini dile getirdi.

Kahramanmaraş Çevre Ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Hasan Topak ise atık kâğıtların bir değer olduğunu söyledi.