Elbistan ilçesinde dün etkili olan yağmur dağlardaki karı eritti. Kar sularının karışması ile Söğütlü çayının debisi yükseldi.

Kuvvetli akıntının Ceyhan Nehrine karışması sonucu, Afşin ilçesinin kırsal Ortaklı Mahallesi’nde taşkın yaşandı. Tarım alanlarının sular altında kaldığı Ortaklı’da jandarmanın uyarısı ile nehre yakın olan evler tahliye edildi. Aileler akrabalarının evine sığındı.

Söğütlü çayının yağan yağmurla birlikte karların hızlı bir şekilde erimesi sonucu taştığını belirten Orhangazi Mahalle Muhtarı Mazhar Alagöz, çayın kuruma noktasında iken birden yükseldiğini söyledi.

Afşin ilçesinin Ortaklı Mahallesi sakinlerinden Emrullah Karaca, Ceyhan Nehri’ndeki su seviyesinin öğle saatlerinden itibaren yükselmeye başladığını belirterek; “Nehrin suyunun yükselmeye başlaması ile bütün mahalle tedirgin oldu. Afşin Kaymakamı’mız, jandarmamız, ve Devlet Su İşlerinden (DSİ) gelen heyetin incelemesi neticesinde nehre yakın evlerin tahliye edilmesine karar verildi. Risk altında bulunan evlerde oturanlar evlerini terk ederek akrabalarının yanına sığındı. Jandarma ve 112 ekipleri her ihtimale karşı köyümüzde nöbet tutuyor. Dileğimiz suyun daha fazla yükselmemesidir” ifadelerini kullandı.