Kahramanmaraş'ta bakır cezve hırsızları yakalandı. 5 ayrı hırsızlık olayına karışan şüphelilerin, çalıp bir başkasına sattıkları bakır cezveler ateşte eritilirken yakalandı. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Menderes Mahallesinde bulunan kalaycıda 106 adet bakır cezve çalınması ve Menderes Mahallesinde bulunan bakırcıdan 49 adet bakır cezve çalınması olayıyla ilgili araştırma başlattı.

Mobese ve pst kameraları üzerinden araştırma yapan polis, önce bir araç eşkâli sonrasında ise detaylı tarama ile suça karışan aracın plakasını tespit etti.

Tespit ettiği 46 plakalı aracın kiralık olduğunu belirleyen polis, aracın gps bilgilerini takip edip aracı il merkezinde yakaladı.

Araç içerisinde Şüpheliler 24 yaşındaki B. G. ile 23 yaşındaki E. D. yakalandı.

Suç kaydı olduğu tespit edilen şüpheliler suçlarını itiraf etti.

Ayrıca bu şahısların bakır cezve hırsızlıkları yanısıra, geçmiş tarihlerde çok sayıda otodan hırsızlık olayına karıştıkları da tespit edildi.

Bu şahıslarla birlikte otolardan hırsızlık yaptığı tespit edilen A. K. de yakalandı.

5 ayrı hırsızlık olayı aydınlatılırken, yakılıp eritilmeye çalışılmış bakır cezveler ve ele geçirilen otolardan çalınmış cep telefonları sahiplerine teslim edildi.

Bakır çevreleri hırsızlık şüphelilerden satın alıp, ateşte eritmeye çalışan sahsa hırsızlık malı satın almaktan işlem yapıldı. Hırsızlık şüphelisi üç kişi adliyeye sevk edildi

3 şüpheli de tutuklanarak cezaevine götürüldü