Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partilerinin ittifak konusunda anlaştığını açıkladı.

Yarım saatlik bir görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek ittifakta uzlaşılan konular ve adaylıkların belirli olduğu iller hakkında açıklama yaptılar.

Bazı yayın organlarında yanlış bir bilgi olarak Kahramanmaraş’ta CHP İyi Parti’nin adayını destekleyecek haberi çıkması üzerine ise bugün il ve ilçe yönetimleri ile CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül basın mensuplarına bilgilendirme yapıp durumu düzeltti.

İl Başkanı Şengül açıklamasında mevcut Milletvekilleri Ali Öztunç’un seçimlerden bu yana göstermiş olduğu performanstan hemşehrilerinin duyduğu memnuniyete değindi.

Şengül açıklamasının devamında Kahramanmaraşlı hemşehrilerinin kadirşinas olduğunu, kendileri için hizmet eden kimsenin partisine bakmaksızın desteklerinin esirgemeyeceğini belirtti.

Şengül açıklamasının devamında Kahramanmaraş’ın bazı ilçeleri için iyi partili yetkililerle ittifakta sözlü olarak anlaşıldığını belirtti.