Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik “Onlar yıktı biz ise inşa ediyoruz, ihya ediyoruz. O yıkan zihniyet hangi zihniyetti? Malum CHP zihniyetiydi. Şimdi gençlere sesleniyorum. Bunları yapıp kendi ecdadı olarak kendinden sonra gelenlere bırakanlar yanlış mı yaptılar? Onlar bıraktılar da bu yıkanlar o CHP zihniyeti doğru mu yaptı? Bunun hesabını sormayacak mısınız?” sözlerine tepkisini sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla gösteren ve içeriğinde Kahramanmaraş’a yönelik hakaret sözleri kullanan Milletvekili İnce’nin sözleri tepkilere yol açarken, Siyasiler ve Kahramanmaraşlılar İnce’den özür bekliyor.

Diğer yandan Kahramanmaraşlılarla birlikte Siyasilerde CHP’li millet vekili İnce’ye sert tepki gösterdi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal CHP’li İnce’nin paylaşımına yönelik Twitter hesabından “ Kurtuluş Destanımızın “Kahraman” şehri, Sütçü İmam, Rıdvan hoca, Aslan bey ve 15 Temmuz ruhudur Kahramanmaraş. Birileri şecaat arzederken, sirkatin söylemiş. Kurtuluş savaşının ilham şehri, daha TBMM kurulmadan 12 Şubat 1920’de İstiklal demiş bu şehirden özür dilemeliler. “ diyerek paylaşımda bulundu.

Öte yandan CHP’li İnce’nin Twitter paylaşımına yönelik #muharreminceözürdile  tagı oluşturuldu.

‘MARAŞ DONDURMACISI KILIKLI ZAVALLILAR’

İşte İnce’nin o açıklaması: “Kimsenin Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ü kimseden kaçırdığı yok! Bilakis geç de olsa doğruyu görmenden memnunuz. Ayyaş demekten vazgeç, Anıtkabir’de Ata’nın huzurunda sap gibi durma sözlerin için özür dile, Atatürk düşmanı Maraş dondurmacısı kılıklı zavallılardan uzak dur yeter.”