Çin Halk Cumhuriyetinin en büyük gruplarından biri olan Continental Hope Group CEO’su Owen Xu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ı ziyaret etti.

KSÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen görüşmede üniversitemiz ve Continental Hope Group arasında teknoloji alanında yürütülebilecek olası işbirliği konuları ele alındı.

Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren firmalarla iki görüşmeler yapmak üzere Kahramanmaraş’ta bulunan Continental Hope Group CEO’su Owen Xu, KSÜ ve Teknokent ile teknoloji alanında işbirliği yürütmek istediklerini ifade ederek, Rektör Can, Teknokent yetkilileri ve firma temsilcilerini Singapur’da yer alan ofislerinde ağırlamak istediklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, iki kurum arasında teknoloji transferi yoluyla ortak çalışmalar yürütmek için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Nazik ziyaret ve davetleri için Owen Xu’ya teşekkürlerini ifade eden Rektör Can, günün hatırası için Xu’ya Kahramanmaraş el sanatlarının en güzel örnekleri arasında yer alan oyma ceviz sandık hediye etti.

Görüşmede Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Enver Orhan, Dış İlişkiler Birimi yetkilileri ve Teknokent Bünyesi’nde faaliyet gösteren AL-BA elektronik firması sahibi Erdal Bombacı da hazır bulundu.