Çin Halk Cumhuriyetinin en büyük gruplarından biri olan Continental Hope Group CEO’su Owen Xu, Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş.’yi (Teknokent) ziyaret etti. Buluşmada iki kurum arasında gerçekleştirilebilecek teknolojik işbirliği olanakları hakkında ayrıntılı görüşmeler yapıldı.

bünyesinde faaliyet gösteren AL-BA elektronik firması ile iki yıldır devam eden Frekans Çevirici sistemleri üzerine distribütörlük anlaşmasının devam ettiğini belirten Owen Xu, bununla beraber elektrikli araç şarj istasyonları, yapay zekâ, robotik sistemler ve sağlık gibi diğer sektörlerde de teknoloji transferi yapılarak ortak üretim imkânları üzerine çalışmaların devam etmesi arzusunda olduklarını ifade etti.

Yönetim merkezi Singapur’da olan gurubun, Frekans çeviriciler, HVAC sistemleri, Kimya Endüstrisi, İnşaat, Bankacılık, Sigorta ve Gıda sektörleri gibi birçok alanda yüksek teknoloji kullandıklarını ve Ar-Ge çalışmaları yürüttüklerini belirten Xu, işbirliğinin devam etmesi için AL-BA elektronik firma sahibi Erdal Bombacı ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş’i Singapur’daki ofislerinde ağırlamaktan memnun olacağını dile getirdi.

Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş teknoloji geliştirme bölgemizde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek ayrıntılı bilgi alan Owen Xu’ya ziyaretlerinden dolayı memnuniyet ve teşekkürlerini sundu.