Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sermet Çuhadar, tarihimizde geçmişten bu yana var olan düşmanların tükenmeyeceğine dikkat çekerek, ülkemizi ve milletimizi yok etmek isteyenlerin her zaman harekete geçebileceği uyarısında bulundu. Çuhadar, “Türkiye Cumhuriyetini yok etmeye çalışan dahili ve harici bedbahtlar her zaman olacaktır” dedi.

15 Temmuz İhanet Girişimi’nin 3’üncü yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yapan KGC Başkanı Sermet Çuhadar, o gün vatanına sahip çıkanların bugün de sahip çıkacağını belirterek “Takvimler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde yaşanan olaylar, tarihimize Hain Darbe Girişimi olarak geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyet kurulduktan sonra yaptığı Gençliğe Hitap konuşmasında ‘İstikbalde dahi, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî, bedhahların olacaktır’ ifadesi ile düşmanların her zaman yurt içinde ve yurt dışında da olabileceğine dikkat çekmiş ve gençliği uyarmıştır” ifadesini kullandı.

Çuhadar, şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti, tarihinden bu yana her zaman hain girişimlere sahne olmuştur. 15 Temmuz 2016 tarihinde de bir grup hainin yurt içi destekçileri ve yurt dışı destekçilerinin giriştiği hain darbe teşebbüsü, devlet ricalinin üstün gayretleri yanında milletimizin azim ve kararlığı ile bertaraf edilmiştir. O gün, vatanını hain emelcilere teslim etmemek için tankın önüne yatan, mermiye siper olan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyoruz.

Darbe girişimi günü yaşananlar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde görülmektedir. Atatürk, gençliğe seslenirken ‘Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî, bedhahların olacaktır’ diyerek dikkat çekmiştir. Cumhuriyetin mimarının bu sözleri, bugün daha net bir şekilde anlaşılmaktadır.

Halkın haber alma özgürlüğünü kullanmasına aracılık eden biz gazeteciler, darbenin her şekline karşıyız. Devletimizi yönetenlerin seçim sandıkları ile geleceklerine inanıyoruz. Unutmuyoruz: Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Atatürk’ün şu sözünü de hatırlayalım: ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.’

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin yıldönümünde bu vatan için şehit olanları rahmetle anıyor, gazilerimizi de şükranlarımızı sunuyoruz.”