Elbistan İlçesinde denetimli serbestlik yükümlüleri, hayvan barınağına 500 adet çam fidanı dikti.

TEMA Vakfı Elbistan Temsilciliği ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında yükümlülerin toplum yararına çalıştırılması protokolü kapsamında, 20 yükümlü Tema gönüllüleri ve ilçe protokolü ile birlikte çam fidanı dikti.

Elbistan’da ağaçlandırma noktasında önemli bir ivme yakalandığını belirten Kaymakam Özkan Demir: “ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile TEMA Vakfı’nın ortaklaşa organizesinde bu gün güzel bir çalışma ile fidanları toprakla buluşturduk. Kendilerine teşekkür ediyorum. Her şey daha yeşil ve daha güzel bir Elbistan için. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmak için” dedi.

Programa katılan Elbistan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kasım Seyfi’de yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’müz ve TEMA Vakfı organizesinde bu gün 500 adet fidanı toprakla buluşturduk. İçinde bulunmuş olduğumuz hafta, Orman Haftası olması nedeniyle doğayla iç içe olmamız gereken bir hafta. Biz de bu haftanın vermiş olduğu öneme binaen böyle bir organizasyon tertip ettik. Katılım çok güzel herkes heyecanlı. İnşallah diktiğimiz fidanlar toprağı benimser. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Elbistan Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Aslan’da: “Denetimli serbestliğe tabi yükümlülerimizin ve tema gönüllülerimizin katılımları ile böyle bir organizasyon yaptık. Bu projemizle 500 adet çam fidanını toprakla buluşturduk. Denetimli serbestliğe tabi yükümlülerimizin kamu yararına çalışmaları kapsamında, onlara ağaç sevgisini aşılama noktasında onları da bu çalışmaya yönlendirdik.”

İlçe genelinde ağaçlandırma çalışmalarına hız verdiklerini belirten TEMA Vakfı temsilcisi Fatma Doğuç, Elbistan’ın ağaçsız bir karış toprağı kalmayıncaya kadar seferberlik ilan ettiklerini söyledi. Doğuç yaptığı açıklama şunları kaydetti: “ Denetimli serbestlik yükümlülerimiz ve gönüllülerimizle ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl başlattığımız ağaçlandırma seferberliğini denetimli serbestlik müdürlüğü ile sürdürüyoruz. Elbistan’ın çıplak arazilerini ağaçlarla kaplayacağız.” dedi.