Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, TRT Haber kanalında yayınlanan Vekilin Mutfağı programında Kahramanmaraş ve Kahramanmaraş Mutfağını anlattı. 

TRT Haber kanlında 30 Temmuz Pazar günü yayınlanan Vekilin Mutfağı programında Kahramanmaraş’a yapılan yatırımlar ile Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünü anlatan Dilipak programda eli böğründe yemeğini yaptı.

Acıyla Tatlı Arasındaki Her şeydir Kahramanmaraş

Vekilin Mutfağı programında milletvekillerinin yaşamını anlatırken Kahramanmaraş’ın gezilecek görülecek yerlerini ve yapılan çalışmaları anlatırken Kahramanmaraş’ı “Acıyla Tatlı Arasındaki Her şeydir Kahramanmaraş” şeklinde tanımladı. Kahramanmaraş’ın damak tatlarını meşhur dondurmadan başlayarak anlatan Dilipak Kahramanmaraş’a özgü tarhana, biber, eli böğründe, mınbar, ekşili aya sulusu gibi yemeklerle birlikte Kahramanmaraş Biberini de programı izleyenlere anlattı.

Programın devamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projeleri de dile getiren Dilipak Yedi Kuyular Kayak Merkezi, Teleferik çalışmaları ile Kahramanmaraş Kalesi, Eshab-ı Kehf Külliyesi, Germenica Mozaik Kenti gibi ören yerleri de anlatarak herkesi Kahramanmaraş’ davet etti.