belediyecilik anlayışıyla ilçesinin her türlü ihtiyacına cevap veren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Divanlı mahallesinde eksikliği büyük ölçüde hissedilen Kuran Kursu için önemli bir çalışma yaptı.
Tarihi Divanlı Cami’nin yanında bulunan boş alana Kuran Kursu inşaatını başlatan Belediye Başkanı Necati Okay, iki katlı olarak inşa edilen kurs binasını inceleyerek açıklamalarda bulundu.


Başkan Okay, Kuran Kursu’nun iyi hafızlar yetiştirmesi adına modern ve en güzel şekilde tasarlandığını aktararak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak mahallelerimizdeki tüm sorumluluklarımızı biliyoruz. Bu kapsamda sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ediyor ve çok çeşitli hizmetler yapıyoruz. Divanlı mahallemizin Kuran Kursu ihtiyacını tespit ederek bir çalışma yaptık. İki katlı 320 metre kare genişliğindeki Kuran Kursu inşaatımız hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Bu güzel kursumuzu bu bölgedeki çocuklarımızın hizmetine sunacağız. İyi şartlarda onların kuran eğitimi alması adına güzel bir çalışma yapıyoruz. Divanlı mahallemizde bulunan yavrularımızın iyi bir Kuran hafızı olması adına bizlerde üzerimize düşeni yapmış olacağız. Yüce kitabımız Kuran’ın en güzel şekilde okunması ve gelecek nesillere aktarılması bizler için son derece önemlidir. Bu hususta kendimizi de sorumlu gördüğümüz için Kuran Kursu inşa ediyoruz. Ben mahallemize ve evlatlarımıza kurs merkezinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”
Mahalle sakinleri de Başkan Okay’ın bu hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mahallenin önemli bir eksiğinin daha giderildiğini aktaran mahalle sakinleri, Başkan Okay’a ve ekibine yeni çalışmalarında başarılar diledi.