Başkanlığın internet sitesinde, "Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor" başlığıyla yer alan afişte, COVID-19 tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerin kademeli olarak ibadete açıldığı hatırlatıldı.

Camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı için abdestin ev ve iş yerlerinde alınması uyarısı yapılan afişte, camide bulunulduğu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği vurgulandı.

Namazın işaretle belirtilen yerlerde kılınması gerektiği kaydedilen afişte, camiye giriş-çıkışlarda ve içeride güvenli mesafenin ihmal edilmemesi, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılması gerektiği belirtildi.

Ayrıca afişte, hastalık belirtisi taşıyanlara namazı evde kılmaları tavsiyesinde bulunuldu. 

Kahramanmaraş’ta 29 Mayıs Cuma günü Abdulhamithan Cami 400 Kişi, Yıldırım Beyazıt Camii ise 500 Kişi olacak şekilde Toplam 46 Cami’de Cuma namazı cami içerisinde kılınmayacak, yalnızca valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek il/ilçe müftülüklerinin tespitleri kapsamında yeterli bahçesi, avlusu bulunan camilerin açık alanlarında kılınacak.

Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Onikişubat İlçesinde köyler hariç 130’a yakın camii bulunduğunu fakat uygun görülen 46 camide namaz kılınacağını söyledi.

Öte Yandan Kahramanmaraş'ta Onikişubat ilçesinde Hangi Camide kaç kişi cuma namazı kılabilecek tam liste belli oldu.