Sosyal belediyecilik anlayışıyla sokak hayvanlarına özel projeler hayata geçiren Dulkadiroğlu Belediyesi, yaban hayvanlarını da unutmadı.

Son günlerde etkisini artıran yoğun kar yağışı, dağlarda yaşayan yaban hayvanları da olumsuz etkiledi.



Bu konuda harekete geçen Dulkadiroğlu Belediyesi, şehir merkezinde topladığı bayat ekmekleri ve yeşillikleri Ahir dağında bulunan yaban hayvanlarına ulaştırdı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, zorlu kış şartlarında yaban hayvanlarını da unutmadıklarını vurguladı. Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İlçemizin yüksek kesimleri yoğun bir kış yaşamaktadır. Özellikle yoğun kar yağışı çok zor şartlar oluşturmaktadır. Bizler de ilçemizin çeşitli yerlerinde daha önce organize ettiğimiz bayat ekmek toplama alanlarından bayat ekmekleri toplayarak yaban hayvanlarına bu zorlu kış şartlarında yiyecek sağlama adına bir çalışma yaptık. Şuanda ilçemizde bayat ekmek kutularımızda bulunan ve esnaf arkadaşlarımızı da bu işe dahil ederek bu projeyi sürdürüyoruz. Bayat ekmek toplama projemiz yaklaşık dört yıldır devam ediyor. Normal zamanlarda bu ekmekleri topluyoruz ve hayvan barınaklarına gönderiyoruz. Kış aylarında da yaban hayvanlarının bu husustan istifade etmesi adına çalışma yapıyoruz. Zorlu kış aylarında bu çalışmaları sürdüreceğiz ve yaban hayvanlara yiyecek sağlamaya devam edeceğiz.”