Kamu Külliyesi projesiyle Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, projenin ilçeye katacağı değeri ve önemi anlattı. Başkan Okay, Kamu Külliyesi ile birlikte yeni bir şehir merkezi inşa ettiklerini ifade ederek bu merkezin ilçenin kalbi olacağını söyledi.

Murat Eğridağ’ın sunumuyla Aksu TV ekranlarında yayınlanan Haber Ötesi programına konuk olan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, görkemli bir törenle temel atma programı gerçekleştirilen Kamu Külliyesinin bölgeye yapacağı katkıları anlattı.
Kamu Külliyesi projesinin Dulkadiroğlu ilçesinin doğuya doğru gelişiminin önünü açtığını aktaran Başkan Okay, projenin temel atma aşamasında olmasına rağmen ilçeye çok büyük katkıları olduğunu aktardı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın da katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninin bölgede heyecan yarattığını dile getiren Başkan Okay, bu heyecanın yansımalarından bir tanesinin de bölgenin konut standardının yükselmesi olduğunu belirtti.

Konut standardı yükseldi, vatandaşın birikimi değerlendi
Kamu Külliyesinin bölgeye en önemli katkılarından bir tanesinin konut standardının yükselmesi olduğunu aktaran Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kamu Külliyesi projesiyle bölgenin her alanda standardını yükseltmeyi hedefliyoruz. Projenin şuan ki geldiği nokta bölgede yaşanan gözle görülür değişimleri ortaya koyuyor. Özellikle konut standardı konusunda batı bölgemizde olduğu gibi güzel bir standart yakaladık. Eski yapıların modern yapılara dönüştüğünü görüyoruz. Bunun yanı sıra vatandaşımızın bir umutla inşa ettiği ya da satın aldığı arsalarının değer kazandığını da net bir şekilde görüyoruz. İnşaatımızın tamamlanması ve tüm kamu kurumlarımızın hizmete başlamasıyla bölgenin daha da hareketleneceğini düşüyorum.”

Birçok bakımdan bir ilki barındırıyor
Kamu Külliyesi projesinin birçok bakımdan bir ilki barındırdığını aktaran Başkan Okay, bu ilkleri şu şekilde sıraladı: “Kamu Külliyesinin gerçekleştirdiği en önemli başarı doğuya doğru gelişimin önünü açmasıdır. Bunun yanı sıra biz bu kamu külliyesi alanını belediyemize ekonomik bir yük bindirmeden elde ettik. Yine bir ilk olarak bu kamu külliyesinde her türlü sosyal donatıyı düşündük. Kamu kurumlarının ortak kullanım alanlarını hesap ederek projeyi şekillendirdik.”

Geçmişten ders alarak geleceği inşa ediyoruz
 Başkan Okay, Kamu Külliyesi’ni inşa ederken mevcut şehir merkezindeki tüm eksiklerin göz önünde bulundurulduğunu anlatarak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mevcut şehir merkezinde tecrübe ettiğimiz eksiklikleri göz önünde bulundurarak Kamu Külliyesini inşa ediyoruz. Bu tecrübelerin başında otopark sorunu geliyor. Bu durumu göz önünde bulundurarak kamu külliyesi içerisinde geniş otopark alanları oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra kamu külliyesinin çevresinde ve içerisinde geniş sosyal alanlar oluşturuyoruz. Yine bu bölgemize hitap edecek modern ve tarihi dokuyu da yansıtacak olan güzel bir alışveriş alanı planlıyoruz.”

Başkan Okay, son olarak Kamu Külliyesi ile oluşan yatırım fırsatını değerlendirmek isteyen girişimcileri bölgesine davet etti.