Elbistan’da polisin dur ihtarına uymayarak mısır tarlasına giren kişi izini kaybettirdi.

Elbistan ilçesinde işlediği suçlardan dolayı kesinleşmiş 15 yıl hapis cezası bulunduğu bildirilen bir kişi, yol uygulaması yapan polis ekiplerinin dur ihtarına uymayarak mısır tarlasına kaçıp izini kaybettirdi.

Alınan bilgiye göre, H.T. adlı şahıs motosiklet ile Pınarbaşı Mesire Alanı istikametinden şehir merkezi istikametine ilerlediği sırada, beklemediği bir anda polislerle karşı karşıya geldi. Uygulama noktasındaki polislerin dur ihtarına uymayan şüpheli gaza basarak kontrol noktasından kaçtı. Polis ekiplerinin peşine düştüğü zanlı beraberindeki arkadaşı ile birlikte Kerkük Caddesine girdi. Kaçan kişilerden birisi polis ekiplerince yakalanırken, 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu bildirilen ve hakkında çok sayıda arama kararı olduğu öğrenilen H.T. yol kenarındaki mısır tarlasına girerek polisi atlatmayı başardı.

H.T.’yi takip eden ekibin telsizden yaptığı anonsun ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi ve Özel Harekat Polisleri sevk edildi. Çelik yelek giyerek mısır tarlasına giren ekiplerin saatler süren çabası sonuçsuz kaldı. Polis firari H.T.’nin yakalanması için araştırmalarını sürdürüyor.