Başkan Çeleğen, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Ankara’da düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri’nde Ekinözü Belediyesi olarak biz de yerimizi aldık. Bu etkinliği, ilçemizin başkentimizde daha iyi tanıtımı için bir fırsat olarak gördük ve önceden hazırlıklarımızı yaparak, ilçemiz ile özdeşleşen acı suyumuzu ve peloid çamurumuzu standımıza taşıdık. Etkinlik süresince katılımcılara şifalı sularımızdan ikram ederek, tanıtımını yaptık. Orta İçme’deki havuzdan alınan peloid çamurunu da aynı şekilde paketlemesini yaparak standımızda yer almasını sağladık. Turizm kentlerinin 12 ay boyunca cıvıl cıvıl olması gerekiyor. Ancak Ekinözü’müzdeki şifalı doğal maden suyu ve peloid çamuruna dayanan turizm sezonu 3-4 ay sürüyor. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ilçemizle özdeşleşen ve sağlık turizminde ülkemizin diğer şehirleri ile yarışabilecek bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için çaba gösteriyoruz. Ekinözü’ne sadece sağlık turizmi noktasında değil doğa ve tabiat güzellikleriyle birlikte bir bütün olarak baktığımız zaman 12 ay boyunca turist çekebilecek potansiyeli olduğunu görürüz. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak ve harekete geçirmek için de yazılı ve görsel basını, sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıp şehrimizin tüm güzelliklerini gözler önüne sermek istiyoruz.”

Çeleğen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ekinözü gibi turizm kentlerinin ülkemiz başta olmak üzere dünyanın her bölgesinden insanlara davet eden bir yapı içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Sağlık turizmi noktasında çok önemli bir değer olan Ekinözü ve İçmelerin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması, duyurulması ve bir yaşam alanı olarak tanıtılması gerekiyor. Kahramanmaraş’ın incisi diyebileceğimiz Ekinözü’müz sahip olduğu özelliklerini ne kadar iyi anlatırsak buraya gelen ziyaretçi sayısını da bir o kadar arttırabiliriz.

Bunu sağlamak için de insanların, doğal yaşamla iç içe olacakları ve birçok hastalığa iyi geldiği yönünde rapor bulunan doğal maden suyu ile şifa bulabileceklerini bilsinler istiyoruz. Tabii bu noktada ilçemizin sağlık turizmi noktasındaki konumun ve öneminin daha da artmasına vesile olan peloid çamurumuz var. Peloid çamuru, sağlık turizmi ile ön plana çıkan ilçemizin önünde yeni bir paragraf daha açan peloid çamuru, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından birçok hastalığın tedavisinde tamamlayıcı unsur olarak kabul edildi. Orta İçmelerimizdeki şifalı peloid çamur, deri üzerine sürüldüğü zaman yara ve lekelerin kapanmasına fayda sağlıyor. Çamuru yüzüne sürerek maske olarak kullanan misafirlerimiz var.

Nörolojik kronik hastalıklara, varis yarası, venöz dolaşım, egzama, sedef, mantar gibi birçok hastalıklara iyi geliyor. Ankara’daki tüm hemşerilerimizi ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Ekinözü Belediyesi olarak bu geniş kapsamlı tanıtım ayağının ilçemize çok büyük katkı sunacağına inanıyoruz.”

Çeleğen "ilçemizin tarihi ve kültürel güzelliklerini Ekinözü dışında yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi anlatabilmek ve gösterebilmek için bu tür katılımlara her zaman desteğimiz tamdır. Ankara’da düzenlenen Tanıtım günlerine ekibimiz ile birlikte eksiksiz katıldık. İlçemizi daha iyi anlatan broşürlerimiz, el kitapçıklarımız ve ilçemize has birtakım hediyelik eşyalarımız ve İlçemizin Şifalı Çamuru ve Şifalı Acısuyu ile büyük ilgi odağı olduk. Stand'ımıza ilgi çok yoğundu buda bizleri çok mutlu etti. Böyle bir etkinlik ile bizleri vatandaşlarımız ile bir araya getirenlere teşekkür ederim.

Ekinözü Belediyesi olarak ilçemizin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmak ve bunu tanıtmak bizim için hassas bir görev. Bu anlamda bugün burada olmak ve bu ilgiyi görmek bizi çok mutlu etti. Ankara’da yaşayan hemşerilerimizle hasret gidermek, Ekinözülü olmayıp standımızı ziyarette bulunan katılımcılara ilçemizi tanıtabilmek çok güzel. Hedefimiz Ekinözü’nü Dünyaya tanıtabilmek. Bunun için üzerime düşen her türlü görevi yerine getirmek için çalışıyorum ve çalışacağım. Herkes bilmeli ki Ekinözü artık uyandı ve harekete geçti. Önümüzdeki engeller tek tek aşılacak ve Ekinözü hak ettiği değeri görecek. Ben Ekinözü Belediye Başkanı olarak bunun sözünü veriyorum” dedi.