Yaklaşık 30 yıllık binada hizmet verirken, Yunus Emre Mahallesi Pınarbaşı Mevkii’nde inşa edilen modern adliye sarayı binasına taşınmanın heyecanını yaşayan hakim, savcı ve adliye çalışanları, Cumhuriyet Başsavcı’sı Hayri Ormancı ve Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Gündoğdu ile birlikte sabahın erken saatlerinde objektiflerin karşısına geçti. 

Çekimlerin ardından açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcı’sı Hayri Ormancı, yeni bina ile birlikte personelin motivasyonunun biraz daha arttığını söyledi.

Başsavcı Ormancı yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da modern bir şekilde inşa edilen yeni adliye binamızda hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanlarımızla birlikte adaletin tecellisi için çalışacağız. Önceki binamızın ne kadar yetersiz olduğunu hepimiz biliyoruz. Zor koşullar altında adalet dağıtmaya çalıştık.

Çağın gereklerine göre inşa edilen yeni binamıza taşınmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Fiziki koşulların iyileştirilmesi çalışanların motivasyonunu artıracaktır. Yaptığımız görevin kutsallığının bilinci içinde, adalet dağıtmayı sürdüreceğiz. Yeni binamızın çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”