Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “gerek yerel anlamda gerekse ulusal anlamda her vatandaşımızın sağlığı bizim için çok önemlidir” dedi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgınının Türkiye de görülmeye başlamadan her türlü tedbiri alan Elbistan Belediyesi, yaklaşık 350 bin adet maske üretimi yaparak vatandaşlara dağıttı. Avrupa’da yaşayan Elbistanlı vatandaşları da unutmayan Elbistan Belediyesi, 10 bin adet maskeyi Elbistanlı derneklere teslim etti.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz yaptığı açıklamada, “Dünya olarak bir virüsle mücadele ediyoruz. Bizlerde virüsün henüz Türkiye’de görülmeden her türlü tedbirlerimizi almıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda virüsle mücadelemizi aralıksız sürdürdük. Bu sürecin en önemli iki konusu vardı. Sosyal mesafe ve maske kullanımı. Belediye olarak bu iki konuyu önemseyerek maske üretimine başlamıştık. Bu güne kadar 350 bin adet maske üretimi yaptık ve vatandaşlarımıza dağıttık. Ayrıca maske üretimimiz sürekli olarak devam ediyor. Şu an yerel anlamda hiçbir maske sorunu yaşamıyoruz. Bu gün de Avrupa’da yaşayan Elbistanlı Derneklerimize maske gönderiyoruz. Hazırlanan 10 bin adet maske dernek yöneticilerimize teslim edildi. Gerek yerel anlamda gerekse ulusal anlamda her bir vatandaşımızın sağlığı bizim için çok değerli ve önemlidir. Ben buradan şu çağrıyı yenilemek istiyorum. Lütfen sosyal mesafe ve maske kullanımını unutmayalım” dedi.