Bisikletlerin dağıtım törenine katılan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz öğrencilerle yakından ilgilendi. Bol bol hatıra resmi çektirdi.

Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, belediyenin her alanda eğitime olan desteğinin süreceğini söyledi.

Gürbüz yaptığı konuşmada ; “ İyi ki Kuran kursu hizmeti veren hocalarımız var. İyi ki siz değerleri ailelerimiz var. En güzel sesi, kuran okuyan çocuklarımızın sesini bize dinlettiğiniz teşekkür ediyorum. Biz, Elbistan Belediyesi olarak bu emeği takdir etmeye çalıştık. Bu vesile ile de emeği geçen değerli hocalarımı ve çocukları yetiştiren anneleri babaları, hem de çocuklara verdiğimiz bu hediyelerin temininde maddi manevi desteklerini esirgemeyenleri tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum. Ben en çok çocukları seviyorum ve yapmış olduğum hizmetlerin merkezine de onları koyuyorum. Yollar açabiliriz, her türlü hizmet üretebiliriz ama bunları yaparken onların ruhuna dokunmamız gerektiğine inanıyoruz. Onların hayal güçlerini zorlamak istiyorum. Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmaları için çaba sarf etmeliyiz. Yaptığımız görev gereği, onların geleceğe hazırlanması noktasında eğitimde ve sosyal kültürel altyapıda, bunun yanı sıra dini eğitimlerinde de belediye olarak üstümüze ne düşüyorsa yapacağımızı belirtmek istiyorum. Biz belediye olarak çocuklarımız için ‘siz hayal edin biz yapalım’ diyoruz. Çünkü, çocuklarımızın hayali çok güzel. Onlar geleceğimizi inşa edecek mimarlardır. Biz onların hayallerine ortak olmak istiyoruz. Elbistan’da bundan sonraki süreçte daha çok sosyal amaçlı programları ve buna benzer etkinlikleri birlikte gerçekleştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Hacı Mustafa Kılınç’ta yaptığı konuşmada, öğrencilerin eğitilmesi ve yetiştirilmesine emeği geçenler ile, başarılı olan öğrencileri ödüllendiren Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’e teşekkür etti.

Programda kuran kursuna katılarak başarı sağlayan bedensel engelli Muhammet Canpolat’ Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz tarafından kuranı kerim hediye edildi.

Ailelerin de büyük ilgi gösterdiği hediye takdim töreninde başarılı 100 öğrenciye bisikletleri başkan Gürbüz ve müftü Kılınç tarafından verildi.

Bisikletleri alan öğrenciler aileleri ile birlikte evin yolunu tuttu.