Elbistan ilçesinde Güvenlik Korucusu olmaya hak kazanan 6 kişi ant içerek göreve başladı. Elbistan'da korucu sayısı 75’e yükseldi.

Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan törene Kaymakam Tuncay Akkoyun, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Ferhat Sorkut, İlçe Jandarma Komutanı Sinan Sert, Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Kahramanmaraş Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Celalettin Fırtına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende eğitim sürecini tamamlayan Güvenlik Korucuları Bayrak ve Silah bulunan masalara ellerini koyarak her koşulda Vatan ve Bayrak için gözlerini kırpmayacaklarına dair Namus ve Şeref sözü verdiler.

Törende konuşan Güvenlik korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Yönetim Kurulu başkan yardımcısı ve Kahramanmaraş Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Celalettin fırtına,” Elbistan ilçemizde 6 güvenlik korucusu arkadaşlarımızın aramıza katılmalarının mutluluğunu yaşıyoruz. Devletimizin emrinde, başta terörle mücadele olmak üzere her türlü vazifeyi yaparak güvelik güçlerimizin gücüne daha da güç katacağız. Askerimiz ve polis teşkilatımız ile beraber, Elbistan’da huzurun asayişin sağlanmasında daha da etkin olacağız. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra ülkemizin üzerinde oynanan oyunların, yapılan planların bilincinde olarak daha etkin, daha uyanık, daha aklıselim vazifeler yapacağız. Askerimiz ile beraber ve emrinde terörün her türünü etkisiz kılmak için gece gündüz kar yağmur demeden görevler yapacağız. Son üç yıl içerisinde terör örgütlerine vurulan daha da ağır darbeler bu örgütlerin belini kırmıştır. Koruculuk sistemi son on yıl içerisinde daha da iyileştirilmiş özlük haklarında büyük iyileştirilmeler yapılarak artık devletimizin resmen güvenlik gücü haline getirilmiştir. Bundan dolayı da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere,  Hükümetimize tüm korucu camiası adına şükranlarımı sunuyorum. Devletimizin bize olan güvenine layık olmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.  Yerelde Sayın Valimizin ve Sayın Kaymakamımızın,  şanlı devletimizin, aziz milletimizin gururla her zaman emrinde olacağız.  Bu vesile ile görevine yeni başlayan korucu kardeşlerime başarılar diliyorum.” Diye konuştu.

Kaymakam Akkoyun, ”Bugün yankın zamanda çalışmasını bitirdiğimiz ve valimiz tarafından da onaylanan 6 güvenlik korucumuzun bu onurlu görevi üstlenmeleri ve yemin töreni münasebetiyle buradayız. İnşallah bu kardeşlerimiz şimdiye kadar görev yapan bütün güvelik korucularımız gibi gayretle fedakarlıkla çalışacaklar. Ülkemizin güvenliğini ve asayişini sağlamak üzere askerimiz polisimiz yanında güvenlik korucularımız da önemli bir güvenlik birimi olarak son günlerde önemli bir yer almıştır. 1985’ten bu yana kurulu bulunan bu birim son zamanlarda, sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Hükümetimizin destekleri ve içişleri bakanlığımızın yaptığı çalışmalar ile hak ettiği yere gelmiştir. Bugün gelinen noktada da yaşadığımız süreçte de özellikle 15 temmuz süreci Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları net ortaya koymuştur. Bizlere düşen birliğimizi beraberliğimizi güçlendirmektir. Güvenlik korucusu kardeşlerim, görevlerinizi yaparken azimle gayretle ve fedakarlıkla görevinizi yapın. Size bu silahlar verilirken bilin ki çok önemli emanet veriliyor. Ülkemizin şu güzel topraklarında her biriniz mahallelerde ayrı köylerde sizlere o köylerin güvenliği teslim ediliyor ve bu görevi yaparken lütfen bunun bilincinde olun. İnşallah bu Vatana göz diken bu Vatan için fitne çıkartmak isteyen, bölmek isteyen ve bizleri ayırmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz. Son zamanlarda yapılan başarı operasyonlar bunun en önemli göstergesidir. Yeminlerini ederek göreve başlayan 6 güvenlik korucu kardeşlerimiz ile birlikte korucu sayımız 75’e yükseldi bütün korucularımıza başarılar diliyorum. Dedi.