Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen AK Parti ve MHP teşkilatları ve partililer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Pınarbaşı Caddesi ve Dulkadiroğlu Caddesi'nden geçerek İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'ndaki seçim irtibat bürosu önüne kadar yürüdü.

Cumhur İttifakı AK Parti Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Ezanımıza uzatılan eli Elbistan’dan susturacağız. Vatan ve Millet davası olduğu zaman Elbistan uzanan tüm elleri kırar gereken cevabı da en yüksek dozda verir. Biz vatanımızı, milletimizi ve ezanımızı savunmak için sınırda nasıl canımızı feda ettiysek işte Elbistan meydanında haykırıyoruz. Bu dava kutlu bir davadır. Biz memleketimizi yükseltip ihya ederken asla bölücülüğe fırsat vermeyiz. Bizi bugün burada birleştiren siyasi partiler değil yerli ve milli duruşumuzdur. Elbistanlılar yiğit, mert adamlardır. Elbistanlılar kimseye fırsat vermez, gönlü zengin adamlardır. Tarihimizi, medeniyetimizi bugün mehterle, birlikteliğimizle ortaya koyduk. Şunu herkes bilsin ki bu memleketin bayrağına kimsenin eli uzanamaz. Ezanlarımızı susturmaya kimsenin gücü yetmez. Milletimizi ve bayrağımızı korumak için elimizden gelen her çabayı gösterdik ve gösteriyoruz. 31 Mart'ta da bunu yine en güçlü bir şekilde göstereceğiz. 31 Mart'ta Elbistan şahlanacak. Bugün burada sadece ay yıldızlı bayrağımız var. Biz sizi kutlu bir davaya ve milli bir duruşa davet ediyoruz. Taksimde yürüyenlere Elbistan’dan cevap veriyoruz. Bir ve beraber olalım. Bayrağımıza, memleketimize sahip çıkalım. Bizim memleketimize göz dikenlere en güçlü şekilde bu topraklardan haykıralım." diye konuştu.

Yürüyüşe, Cumhur İttifakı AK Parti Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz, MHP İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Sungur, Cumhur İttifakı Ekinözü Belediye Başkan Adayı Bilal Eker, belediye meclis üyeleri ile partililer ve vatandaşlar katıldı.