Elbistan Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından faili meçhul işyerinden hırsızlık olayları ile ilgili araştırma yapıldı. Adım adım iz sürererek onlarca kamera görüntüsünü izleyen polis araştırma ekipleri hırsızlık şebekesini bir bir tespit ederek yaptığı operasyonla yakaladı.

18.10.2018 günü Elbistan ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çeşitli tarihlerde 4 ayrı iş yerinden meydana gelen hırsızlık olayının  failleri yaklamak icin harekete geçti. Uzun soluklu bir saha araştırması ve  15 saatlik kamera incelemesi  sonucunda faillerin önce eşkal sonra görüntülerine ulaşan polis ekipleri. Kimlik bilgilerini tespit ettigi 3 şüpheliyi ilçe merkezinde değişik adreslerde yakaladı.

Operasyonda 20 yaşındaki Ercan Ş., 22 yaşındaki Eren B. Ve 19 yaşındaki Sinan P.  gözaltına alındı.  Polis, ilce merkezinde değişik tarihlerde meydana gelen 4 işyerinden hırsızlık olayını aydınlattı.  Arastırmayı derinlestiren polis, gözaltındaki şahısların ayrıca 15.10.2018 günü Ekinözü İlçesindeki bir marketten 50 bin  tl değerindeki sigara hırsızlığının failleri oldukları tespit etti. 
Emniyete işlemleri tanımlanan şüpheliler Elbistan Adliyesine sevk edildi.