İçişleri Bakanlığı’nın yayaların trafikteki can güvenliğinin sağlanması amacıyla başlattığı, ‘öncelik hayatın öncelik yayanın’ projesi kapsamında Elbistan İlçesinde sürücü ve yayalara broşür dağıtılarak uyarı yapıldı.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert’in de katıldığı programda, emniyet ve jandarma personellerince sürücü ve yayalara broşürlü uyarı yapıldı. Kural ihlali yapılanlara 488 tl cezai işlem uygulanacağı tebliğ edildi.

Kendisi de sürücülere broşür dağıtan Kaymakam Demir yaptığı açıklamada ‘2019 yılının yaya öncelikli trafik yılı’ ilan edildiğini belirterek şunları söyledi: “ İçişleri bakanlığımızca başlatılan kampanya çerçevesinde, medeniyetin en büyük göstergelerinden biri olan yayalara saygıyı, geçiş önceliğini anlatmaya çalışıyoruz. Sürücülerimizden yaya geçiş önceliğine riayet etmelerini istiyoruz. Elbistan’da daha kaliteli, daha saygılı bir yaşam inşa etmeye çalışıyoruz. Kent kültürlerinden bir tanesi de yayaya olan saygıdır. Bu çerçevede sürücü ve yayalarımızı kurallara riayet etmelerini bekliyoruz” dedi.

Program kapsamında yaya geçitlerinde uyarıcı mahiyette denetim yapan polis, yaya geçiş önceliğine riayet etmeyen sürücülere uyarılarda bulundu.