Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne kayıtlı terkedilmiş metruk binanın duvarları birkaç gündür etkili olan yağışlara dayanamayarak göçtü.

İlçenin merkez Köprübaşı Mahallesinde ki Ceyhan Camii’nin hemen yanında yer alan kerpiç bina, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü kayıtlarında tarihi eser statüsünde yer alıyor. Bu yüzden de tehlikeli bir hale gelen binaya kimse müdahale edemiyor.

Yıllardır dokunulmadığı için tehlikeli bir hal alan binanın duvarlarından birisi yağışlara dayanamayarak cami cemaati ve öğrencilerce yoğun bir şekilde kullanılan yola devrildi. Akşam saatlerinde yaşanan olayda şans eseri yaralanan olmadı.

Mahalle Muhtarı Mustafa Şen, tehlike saçan binanın bir an önce kontrollü bir şekilde yıkılmasını istedi. Şen, kerpiç binanın tarihi eser konumunda olmadığını sözlerine ekleyerek, birilerinin üzerine yıkılmadan gereken yapılmalıdır dedi.

Cami cemaati de namaz kılarken dahi tedirgin olduklarını söylediler. Rahat bir şekilde namaz kılamadıklarını ifade eden vatandaşlar, binanın bir cana mâl olmadan kaldırılmasını istediler.