Elbistan Belediyesi bünyesinde ilk kez Tarım ve Hayvancılık İhtisas Komisyonu kuruldu. Elbistan Belediyesi meclis kararı ile kurulan Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanlığına AK Parti Meclis Üyesi veteriner hekim Nuri Kılınç, üyeliklere ise AK Parti Meclis Üyesi Bekir Yılmaz, İYİ Parti Meclis Üyesi Taylan Özgür Çetin, Zeynel Er ve MHP Meclis Üyesi Cevdet Pıçak seçildi.

Komisyonun kuruluş amacına ilişkin olarak bilgi veren komisyon başkanı veteriner hekim Nuri Kılınç, “Türkiye’nin sayılı ovalarından olan Elbistan Ovasında tarım ve hayvancılığın bilimsel ve profesyonel olarak gelişimine yön verici projeler hazırlatmak, bölgenin gelişimine katkı sağlayacak projeleri tespit etmek için çaba göstereceğiz” dedi.

Tarım ve hayvancılığın gelişmesi noktasındaki çalışmaları katılımcı ve ortak akılla yürüteceklerini kaydeden başkan Kılınç, “Bu çalışmaları yaparken STK’lar, besiciler, çiftçiler, devlet kuruluşlarını ve üniversiteleri komisyon çalışmalarına dâhil ederek bölgenin kalkınmasına yönelik çalışmalar yapacağız. Bütün bu çalışmalar Belediye Başkanı ve Belediye Meclisinin katkılarıyla yapılacaktır. Bu çalışmalara katkı sağlamak isteyen herkes komisyon çalışmalarına katılabilecektir. Belediye Başkanımız Mehmet Gürbüz Beye ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra komisyonumuzda belirli bir aşamaya getirdiğimiz konuları halkımızla paylaşarak sonuca ulaşmaya çalışacağız. Hedefimiz şu günlerde zor durumda olan özellikle küçük ve orta ölçekli üreticilerimize nasıl nefes aldırırız onun üzerinde yoğunlaşacağız. Olgunlaştırdığımız projeleri Belediye Başkanımız Mehmet Gürbüz Bey ve Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal beye sunarak özellikle hibe destekli kaynak noktasında destek isteyeceğiz. Bölgemiz için hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.