Ülke geneli koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta camilerde namazların kılınmasına kısıtlama getirilmesinin ardından yeniden camilerde cemaatle namaz kılınmasına başlandı.

Elbistan'da da müftülük tarafından belirlenen camilerde cuma namazı kılındı. Elbistan'daki camilerde namaz öncesi cemaatin ateşi ölçülüp el dezenfektanı ile hijyen kuralları uygulanarak maske takan vatandaşlar namazı sosyal mesafe ile kıldı.

Camilerin tuvalet ve çeşmeleri kullanıma kapatılırken, imamlar ve cemaatşer camilerin bahçesinde cuma namazını eda etmiş oldu.

Furkan Doğan isimli bir vatandaş ise; "Cuma namazının kılınması bizim için çok güzel oldu inşallah devamı gelir. Ramazan ayını çok buruk geçirdik camilere gidemedik” diye konuştu.

Elbistan'da Ulu Cami, Çarşı Atik Cami, Hacı Turaç Cami, Kızılcaoba Yeni Cami, Fatih Cami, Mevlana Cami, Mescid-i Aksa Cami,  Şehit Ayhan Güzel Cami, Yeşilova Cami, Zöhre Küçük Cami, Eyüp Sultan Cami, Müftü Reşit Efendi Cami, Kümbet Şehitler Cami, Kazanlı Cami, Hz. Ali Cami, Gariplik Cami, Kuba Cami, Bilal-i Habeşi Cami, Kümbet Cami, İmam-ı Azam Cami, Uğur Cami, Memur Site Camii ve Somuncu Baba Camiilerinde cuma namazı kıldı.

Ayrıca Pınarbaşındaki Hz. Ebu Bekir Mescidi, Gençlik Merkezi çim sahaları,Hükümet Konağı binası kuzeyi ve sanayi bölgesindeki güreş sahasında da cuma namazı kılındı.

MUHABİR: ALİ ÖZTÜRK