Elbistan ilçesinde 2017 yılı içerisinde ihalesi yapılan ‘Kent Müzesi’ çalışmalarında sona yaklaşıldı. Restorasyonu tamamlanan tarihi taş binada eserlerin sergileneceği galerilerin yapımına geçildi. Kent Müzesi Eser Tespit Komisyonu da sergilenecek eserlerle ilgili çalışma yürütüyor.

Elbistan Kent Müzesi Eser Tespit Komisyonu Üyesi Faik Türk Elbistan Kent Müzesi’nde bin 500’ün üzerinde etnoğrafik ve arkeolojik eserin sergileneceğini söyledi. Türk konuyla ilgili yaptığı açıklama şunları söyledi ; “ Elbistan Kent Müzesi etnografik ve arkeolojik eserlerin sergilendiği bir müze olacaktır. Müzenin birinci katı arkeolojik eserlerin sergilendiği, ikinci katı ise kat etnografik eserlerin sergilendiği bölümler olarak düzenlenecektir. Arkeolojik eserlerin en önemli kısmını ilçeye bağlı Karahüyük ve Keçemağara Mahallelerindeki arkeolojik kazılardan elde edilen eserler oluşturacaktır. Ayrıca başta Kahramanmaraş müzesi’nde olmak üzere Türkiye bin değişik müzelerinde sergilenen Elbistan menşeili eserler geri getirilerek, kent müzemizin arkeoloji bölümünde ziyaretçilerimizin beğenisine sunulacaktır. Bununla ilgili yazışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Öte yandan İl Müze Müdürü Ahmet Denizhanoğulları ile Arkeolog Gülşen Başpınar Sanat Tarihçi Aysel Kokmaz ve Gaziantep Kültür Müdürlüğü Röleve Heyeti sergilenecek eserlerin teşhiri ve tanzimi için çalışmalar yapmak üzere kent müzesini incelediler.